Home / Eveniment / Un bărbat rănit într-o cursă de alergare în Retezat, salvat de jandarmii montani și salvamontiști
secund

Un bărbat rănit într-o cursă de alergare în Retezat, salvat de jandarmii montani și salvamontiști

Un bărbat care participa la o concurs de alergare pe traseele montane din sudul Masivului Retezat a fost salvat de o echipă mixtă formată din jandarmi montani și salvamontiști, după ce a suferit un traumatism la picior și nu se mai putea deplasa singur.

La locul incidentului, care a avut loc sâmbătă după-amiază, s-au deplasat cinci salvamontiști de la formația din Uricani și doi jandarmi montani. Aceștia i-au acordat victimei primul ajutor și apoi au transportat-o cu o targă specială până la cabana Buta, pe un traseu care a durat mai bine de o oră. „Bărbatul s-a accidentat în apropiere de Vf. Piule. Bărbatului i-a fost acordat primul ajutor de către salvamontiști, însă se impunea transportul acestuia cu targa până într-o zonă în care putea ajunge ambulanța SMURD”, se arată într-un comunicat al IJJ Hunedoara.

De la cabana Buta sportivul a fost preluat de o ambulanță cu tracțiune integrală și un echipaj SMURD, fiind transportat apoi la spital.

La sfârșitul acestei săptămâni, peste 200 de jandarmi hunedoreni s-au aflat în misiuni de menținere și asigurare a ordinii publice.

Despre Livia BOTICI

Citește și

foto mare secund

Solidaritate. Polițiștii hunedoreni au donat sânge pentru colegul lor, tăiat cu sabia

Un polițist de la Serviciul de Acțiuni Speciale Suceava a fost grav rănit, marți dimineață, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *