glasul-hd.ro Web analytics

43

Un bărbat din Petroşani, aflat în stop cardio-respirator, a fost salvat de un pompier din localitate

Doresc să vă aduc felicitările mele şi mulţumiri pentru tânărul Zoltan Gag Gagyi, care mi-a salvat viaţa”. Aşa îşi începe scrisoarea Florea Borcan din Petroşani, adresată şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara. Bărbatul suferise un atac de cord pe stradă iar pompierul a fost cel care l-a dus acasă şi a chemat Ambulanţa.

Bărbatul, în vârstă de 68 de ani, povesteşte, în scrisoarea sa, că în data de 21 noiembrie 2013 i s-a făcut rău, în timp ce se afla pe stradă, iar singurul care i-a sărit în ajutor a fost un tânăr despre care mai târziu a aflat că este plutonier major în cadrul Detaşamentului din Petroşani.

În data de 21.11.2013, coborând din autobuz în faţa Bisericii SF. Constantin şi Elena, suferind cu inima, mi s-a făcut rău. Întâmplător apare acest tânăr care mă cunoştea şi mă întreabă: vă este rău? Văzând starea mea, se oferă să mă însoţească acasă. Răspund: nu că mă duc singur şi plec. La câţiva metri, vine după mine: totuşi să vă ajut. Aveam 20 de metri până acasă şi îi spun: nu mai pot, mă lasă puterile. Ajutat, am ajuns acasă, m-am aşezat pe un fotoliu”, scrie bărbatul.

„Viaţa mi-a dat-o acest tânăr”

Până la sosirea Ambulanţei, pompierul Zoltan Gagyi a făcut eforturi să-l menţină în viaţă pe bărbatul, cunoscut cu probleme cardiace, conştient şi cooperant.

Dumnealui a sunat la ambulanţă. Au stabilit unde să aştepte. Fugea când la locul stabilit, când să vadă starea mea, care de la un minut la altul se agrava”, povesteştea Florea Borcan.

În mometul sosirii ambulanţei, bărbatul se afla în stare gravă.

Deja eram în comă. Mi se strâmbase gura, ochii daţi peste cap. Am ajuns la spital în urma multor stăruinţi ale lui, unde medicii au reuşit să mă recupereze şi să mă readucă la viaţă. Dar viaţa mi-a dat-o acest tânăr, care a venit după mine, pentru că puterile mă lăsaseră şi cădeam jos”, a mai scris bărbatul.

Florea Borcan nu ştie ce s-a întâmplat cu el. Soţia şi fiul lui i-au povestit totul şi i-au spus cine i-a întins mâna de ajutor atunci când a avut nevoie. „Tot ceea ce vă sciu sunt din relatările soţiei şi ale băiatului meau care mi-au spus: tată, Zoly ţi-a salvat viaţa”.

Declaraţie

Trăiesc datorită acestui tânăr. Plâng şi nu ştiu cu ce aş putea să-i mulţumesc. Consider că scriindu-vî este o mulţumire pentru că mi-a salvat viaţa”, Florea Borcan.