glasul-hd.ro Web analytics

Eveniment

Un bărbat a vrut să cumpere aur, dar s-a ales cu un veritabil bolovan

Un bărbat din judeţul Alba a rămas fără 290.000 de lei, după ce a cumpărat de la un individ, în locul unei roci de aur, un veritabil bolovan. Autorul infracţiunii de înşelăciune a fost arestat preventiv pentru 29 de zile.

Un bărbat în vârstă de 30 de ani, din comuna Roşia Montană, a alertat poliţiştii brădeni după ce a constatat că în loc să cumpere aur, a achiziţionat o piatră. Bărbatul le-a spus poliţiştilor că s-a întâlnit în oraşul Abrud, judeţul Alba, cu o persoană care s-a prezentat „Marius” şi care i-a spus că ar vrea să vândă o cantitate de 3,5 kilograme de aur. Aşa-zisul Marius, cu antecedente penale, ştia că victima are potenţial financiar, şi a încercat să o „îmbrobodească”, spunându-i că, în această perioadă de declin economic, cea mai bună investiţie este în aur. Pentru a fi cât mai credibil, Marius i-a dat victimei şi o mostră pe care după ce a analizat-o, aceasta a acceptat tranzacţia.

Întâlnire pe teren neutru, în judeţul Hunedoara

După ce au bătut palma, cei doi au stabilit întâlnirea pentru a efectua tranzacţia. Dar nu în judeţul Alba, unde domiciliază cei doi, ci pe teren neutru, în localitatea Stănija, comuna Buceş. „Partea vătămată s-a deplasat la locul indicat, unde a primit două recipiente din plastic (ambele sigilate cu bandă adezivă), dându-i în schimb suma de 290.000 de lei, în lei şi valută. După despărţire, partea vătămată a desfăcut banda adezivă şi a constatat că în interiorul pachetului se afla rocă obişnuită şi nu aur, dându-şi seama că a fost înşelat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara, inspector Bogdan Niţu.

Marius era de fapt Dorel

În urma cercetărilor şi a investigaţiilor efectuate, poliţiştii hunedoreni au reuşit să-l identifice pe prezumtivul autor al faptei, Dorel V., de 47 de ani, din judeţul Alba, fără ocupaţie, cu antecedente penale. În cursul zilei de ieri, în colaborare cu poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Zlatna – I.P.J. Alba, poliţiştii hunedoreni au efectuat o percheziţie la locuinţa suspectului.

20.000 de lei, recuperaţi de poliţişti

În timpul percheziţiei, poliţiştii au identificat şi ridicat mijloace materiale de probă şi suma de 20.000 de lei (în valută şi lei), din suma totală de 290.000 de lei plătită de partea vătămată în cadrul tranzacţiei.
Dorel V. a fost reţinut pentru 24 de ore pe bază de ordonanţă, fiind prezentat, ieri, Tribunalului Hunedoara. Magistraţii hunedoreni au emis pe numele bărbatului mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune.