glasul-hd.ro Web analytics

Timp liber

Umor, filme, teatru și o „Seară britanică” în acest weekend

Sfârșitul de săptămână îi așteaptă pe hunedoreni cu o serie de evenimente culturale, artistice și de entertainment. Cinefilii pot viziona două filme la cinematograful devean, iar pasionații de teatru sunt așteptați la două spectacole la Petroșani. De asemenea, melomanii au ocazia să ia parte la concertul cameral intitulat „Seară Britanică”, susținut de violoncelistul Răzvan Suma și pianista Rebeca Omordia. Tot în acest weekend, debutează cea de-a XVII-a ediție a Festivalului Internațional de Umor „Liviu Oros”.

„Deep: O aventură nesfârșită” și „Alien: Covenant”, la Patria

Cinefilii au posibilitatea să vizioneze în acest weekend două filme la Cinematograful „Patria” din Deva. Este vorba despre „Deep: O aventură nesfârșită” în regia lui Julio Soto și „Alien: Covenant”, regizat de Ridley Scott. Primul film rulează începând de astăzi și până miercuri, de la orele 14:00 și 18:00, iar cel de-al doilea, de la orele 16:00 și 20:00. Prețul unui bilet, indiferent de film și oră, este 10 lei. Animaţia „Deep: O aventură nesfârşită” îi va cuceri pe cei mici cu o călătorie plină de umor, culoare şi magie tocmai în adâncul oceanului, printre creaturi marine nemaivăzute şi peisaje spectaculoase. „Alien: Covenant” sinopsis: În spațiu, nimeni nu îți poate auzi strigătul. Patru decenii mai târziu, aceste cuvinte încă rămân sinonimele intensității autentice ale capodoperei futuriste horror marca Ridley Scott: Alien. Acum, creatorul francizei atât de cunoscute se reîntoarce în universul pe care l-a creat pentru a-i explora cele mai întunecate părți odată cu Alien: Covenant, o aventură care îți va accelera bătăile inimii și care testează limitele terorii.

Festivalul „Liviu Oros”, la cea de-a XVII-a ediție

Teatru, expoziţie de obiecte absurde, o seară de comedie, un concert folcloric şi un salon internaţional de caricatură sunt doar câteva dintre manifestările care vor avea loc în acest weekend la Deva, în cadrul Festivalului Internaţional de Umor „Liviu Oros”. Evenimentul a ajuns la cea de-a XVII-a ediţie. Festivalul dedicat memoriei marelui umorist devean debutează astăzi, de la ora 18:00, la Teatrul de Artă, cu premiera spectacolului „Ţara lui Gufi” de Matei Vişniec, realizat de Mihai Lungeanu, în interpretarea trupei de teatru PRO SCENIUM aparţinând centrului cultural devean. În aceeaşi zi, de la ora 19:30, în Sala „Liviu Oros” va avea loc Salonul Internaţional de Caricatură „HumoDEVA” (ediţia XI), Participarea la salon este impresionantă: peste 1.400 de lucrări semnate de 302 autori din 61 de ţări. Tot astăzi, scriitorul Dumitru Hurubă va face o prezentare de carte umoristică. O expoziţie de obiecte absurde şi grafică satirică va fi, de asemenea, vernisată astăzi, iar participanţii la festival vor mai avea parte de portrete „la minut”, demonstraţii de „sand art”, de un intermezzo muzical susţinut de tenorul Marian Buzăilă şi de o „comedy night” care-l va avea ca protagonist pe Sorin Tănase. Cea de-a doua zi a evenimentului este rezervată pasionaţilor de muzică populară. De la ora 19.00, în Piaţa Victoriei, devenii vor putea lua parte la un spectacol folcloric susţinut de Ansamblul folcloric „Silvana” şi invitaţii săi: Bogdan Toma şi Formaţia de dansuri pădureneşti Ciulpăz, Ancuţa şi Felician Diniş cu Ansamblul „Ritmuri zărăndene” (comuna Băiţa), Ansamblul folcloric „Şoimuşana” (comuna Şoimuş), Ansamblul „Pădureanca” Deva şi soliştii Ana Gabor, Alisa Toma, Bianca Sîrbu, Lorena Pascu şi Gianina Gavrilă. Intrarea la festival este liberă. Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Deva în parteneriat cu Centrul Cultural „Drăgan Muntean”, Consiliul Judeţean Hunedoara, Centrul de Cultură şi Artă al judeţului Hunedoara, Editura Crişan Deva şi Asociaţia Culturală ACCES.

„Seară britanică” la Deva

Seria evenimentelor culturale continuă la Deva. De această dată, melomanii din județ sunt invitați la concertul cameral intitulat „Seară Britanică”, susținut de violoncelistul Răzvan Suma și pianista Rebeca Omordia. După succesul obținut în turneul din Marea Britanie, unde a făcut săli pline, violoncelistul Răzvan Suma și pianista Rebeca Omordia vin la Deva – orașul care are bucuria să deschidă turneul național „Seară britanică”, susținut de cei doi muzicieni. În program vor fi lucrări de E. Elgar, J. Ireland, F. Bridge, I. Venables, F. Delius, W. Lloyd Webber, S. Coleridge – Taylor, R. Matthew – Walker. Concertul cameral va avea loc la sala ProArte a Colegiului Național „Decebal” Deva, sâmbătă, de la ora 19.00. Biletele pot fi achiziționate de la casieria Teatrului de Artă Deva și la intrarea în sala de spectacol, în limita locurilor disponibile. Prețul unui bilet este 20 de lei.

„Un pedagog de modă 9” și „Punguța cu doi bani”, la Petroșani

Pasionații de teatru sunt invitați în acest final de săptămână la două spectacole, la Teatrul Dramatic „Ion D. Sîrbu” din Petroșani. Este vorba despre „Un pedagog de modă 9”, un scenariu de Daniel Vulcu, după I. L. Caragiale și Karinthy Frigyes și „Punguța cu doi bani”, de Ion Creangă. Primul spectacol va putea fi vizionat sâmbătă, de la ora 18:00. Prețul unui bilet este 20 de lei. Cel de-al doilea este adresat în principal copiilor și va fi pus în scenă duminică, de la ora 12:00. Prețul unui bilet pentru adulți este 10 lei, iar pentru copii, biletul costă opt lei.

Tags