glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateAdministrație

Umflarea costurilor salariale în Primăria Deva: Mareş se disculpă, Moş nu e de găsit

„Glasul Hunedoarei” a încercat să obţină punctele de vedere ale viceprimarilor Devei în legătură cu reproşurile lansate public de Florin Oancea. Răzvan Mareş îi dă dreptate actualului primar. Ovidiu Moş nu a putut fi contactat.

Joia trecută, când a venit vorba de umflarea excesivă a schemei de personal şi, automat, a fondului de salarii (aproape dublu în noiembrie 2017 faţă de noiembrie 2016), Florin Oancea le-a reproşat şi celor doi viceprimari ai Devei, Răzvan Mareş şi Ovidiu Moş, că „nu s-au uitat pe organigramă” şi nu au limitat „fenomenul”.

Ovidiu Moş nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima punctul de vedere, mai ales că, în perioada în care el a avut atribuţiile de primar (mai – noiembrie 2017) s-au făcut vreo 70 de angajări în Primăria Deva.

Răzvan Mareş se disculpă, spunând că nu el a avut atribuţii de primar, deşi chiar Florin Oancea spunea joia trecută că imediat după alegerile locale din 2016, viceprimarul PSRO a avut atribuţii cât pentru un primar. „După alegeri, atribuţiile s-au împărţit egal: jumătate dintre direcţii la mine, jumătate la domnul Moş. Viceprimarii nu au dreptul să semneze acte importante şi nici contracte. Noi am avut doar rol de supervizare şi intermediere între acele direcţii şi primarul Devei. Despre angajări… eu, anul trecut, vreo 7 luni am fost simplu viceprimar, nu am avut atribuţii de primar. Despre acele angajări am aflat şi eu din presă. Nu ştiu exact câte au fost, dar am înţeles că e vorba şi despre persoane care erau angajate temporar, apoi şi-au ocupat definitiv posturile prin concurs şi aşa s-a ajuns la cifrele vehiculate. Pe de altă parte, domnul primar are dreptate când spune că în unele compartimente sunt prea mulţi oameni”.

3 Comments