glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateAnchetă

Ultima zi a unui primar „generos”. „Testamentul” lui Petru Mărginean

Multă lume este curioasă să afle ce face un primar în ultima sa zi de mandat. Încercăm, deci, să reconstituim ce a făcut Petru Mărginean în ultima lui zi de primar. Mai ales că de când a aflat că a pierdut alegerile, până la învestirea noului edil, a trecut destul de multă vreme pentru a-și putea rezolva toate problemele din vechea legislatură.

De când a aflat că a pierdut alegerile, fostul primar al Devei s-a apucat de semnat. Fie plângeri și contestații împotriva lui Mircia Muntean, fie contracte, fie ordine de plată. Dar ultima zi întreagă de mandat, 23 iunie, Mărginean și-a alocat-o strict contractelor și ordinelor de plată. Şi nu s-a oprit nici în ziua învestirii noului primar.

Interesele personale, urmărite până în ultima clipă

Una dintre ultimele semnături pe care Mărginean le-a pus în calitate de primar al municipiului Deva a fost pe un ordin de plată către firma Contact Media SRL. Valoarea plății a fost de 27.000 de lei dintr-o factură de 48.600. Acești bani au fost alocați televiziunii Antena 1 Deva, controlată de soția fostului primar, Gabriela Mărginean, prin firma de publicitate a lui Lucian Morogan. Această firmă a constituit, timp de patru ani, paravanul prin care Primăria Deva a alocat sume considerabile televiziunii controlate de familia lui Mărginean. Surse din Primărie susțin că ultima factură a fost plătită în mare grabă, în aceeași  zi în care a fost emisă, pentru servicii care au fost prestate în luna în curs. Conform contractului, factura trebuia emisă pentru servicii prestate în luna precedentă. Speriat, că noua conducere a Primăriei nu va plăti sume atât de mari Antenei 1, Mărginean a ținut, în ultima zi (întreagă) de mandat, să se asigure că televiziunea soției își mai încasează câteva zeci de mii de lei.

Lucrările controversate, plătite până în ultima zi

Una dintre firmele care a reabilitat blocul social de pe Aleea Streiului, lucrare controversată atribuită fără licitație de directorul tehnic Cosmin Vasile, a primit, în data de 21 iunie, suma de 349.650,57 de lei pentru o factură emisă cu doar trei zile lucrătoare înainte. Acest lucru este neobișnuit când este vorba despre lucrări de construcții, unde facturile trebuie să fie însoțite de situații de lucrări care ar trebui să fie verificate de o comisie de recepție. Beneficiarul plății este firma Euro Divers Construct SRL, deținută de soții Simona și Remus Marta. În ultima zi de mandat, Mărginean a mai plătit suma de 67.560 de lei din creditul contractat de municipalitate firmei Voroconstruct SRL, pe o factură emisă cu o săptămână mai devreme pentru proiecul alimentării cu apă și canal pe trei străzi din Deva. Firma beneficiară îi aparține lui Laurențiu Vorovenci.

Plăți până în ultimul moment

În data de 24 iunie, ziua în care a a vut loc învestirea noului primar, Mărginean și-a mai găsit timp pentru plăți la câteva obiective acordate prin încredințare directă firmelor sale de casă. Astfel, Constructiones G&G Reformas primește pentru amenajarea unor scări pe Aleea Crișului, pe o factură emisă în 16 iunie, suma de 252.945 lei în cont și 9.855 lei în contul de garanții. Firma este deținută de doi asociați, Gabriel Nicolae Florea și Florica Mițan. Și tot pentru amenajarea unor scări pe Aleea Teilor, firma F&F Tiger 96 Com SRL a primit în ultimele ore de mandat ale lui Mărginean suma de 256.410 lei, pentru o factură emisă în 16.06.2016. Firma aparține fraților Robert Eduard Furcă și Flavius Traian Furcă. De asemenea, tot în ultima zi, Mărginean a dispus plăți către firme de publicitate și consultanță, în valoare totală de 16.660 de lei.

Tags