glasul-hd.ro Web analytics

Eveniment

Ucis cu o armă de vânătoare, în curtea unui poliţist

Un bărbat în vârstă de 49 de ani, din Orăştie, care muncea ca zilier în gospodăria unui poliţist din aceeaşi localitate, şi-a găsit sfârşitul în curtea omului legii, împuşcat în piept cu o arma de vânătoare. Puşca era deţinută legal de poliţist. Anchetatorii încercă să elucideze „misterul” în acest caz şi să stabilescă împrejurările în care s-a produs tragedia.

Tragedia s-a produs marţi, în curtea locuinţei unui agent de poliţie, care îşi desfăşura activitatea în cadrul Poliţiei Municipiului Orăştie, la rutieră. Bărbatul, în vârstă de 42 de ani, s-a apucat să-şi cureţe arma de vânătoare marca „Winchester”, cu glonţ. Conform anchetatorilor, poliţistul a declarat că a intrat în casă pentru a lua o cârpă cu care să cureţe arma. În acel moment, a auzit un foc de armă. Când a ieşit, l-a găsit pe bărbat într-o baltă de sânge, împuşcat în piept. În momentul producerii tragediei, în gospodărie se mai afla un nepot al poliţistului, în vârstă de 16 ani. Acesta, le-a spus anchetatorilor că, el a plecat undeva către poartă, a auzit zgomot şi o bubuitură şi s-a întors, văzându-l pe bărbat căzut. Au fost alertaţi oamenii legii, care au demarat o anchetă în acest caz.

Procurorii iau în calcul mai multe variante

Ajunşi la locul faptei, anchetatorii l-au găsit pe bărbatul în vârstă de 49 de ani, împuşcat în curtea locuinţei unui agent de poliţie din Orăştie. „În ceea ce priveşte împrejurările în care s-au produs faptele, deocamdată nu au fost clarificate. Urmează ca pe parcursul derulării cercetărilor să tragem concluziile şi să luăm măsurile ce se impun.
Luăm în calcul orice variantă: cea a sinuciderii, a unui accident, chiar şi varianta împuşcării. La momentul producerii tragediei, în imobil se aflau poliţistul şi un nepot al acestuia, în vârstă de 16 ani”, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara, procurorul Adina Velescu. Este posibil ca băiatul să se fi jucat şi să fi îndreptat arma cu glonţ înspre bărbat. Până la acest moment, anchetatorii exclud varianta ca poliţistul să-l fi împuşcat cu intenţie pe bărbat. În altă ordine de idei, poliţistul nu a respectat câteva reguli de bază privind păstrarea armelor şi muniţiilor. Acesta nu avea voie să-şi lase arma în acele condiţii, în prezenţa unor persoane străine, cu glonţ pe ţeavă.

Dan Mărculescu: „Bărbatul a fost împuşcat”

Trupul neînsufleţit al bărbatului a fost preluat de medicii legişti, care, în urma autopsiei au stabilit că acesta a fost împuşcat. Astfel, varianta sinuciderii cade din schemă. „În urma efectuării autopsiei, rezultatele indică foarte clar că bărbatul a fost împuşcat”, a declarat şeful Serviciului Judeţean de Medicină Legală Hunedoara, medicul Dan Mărculescu.

Anchetă internă, demarată de conducerea IPJ

În acest caz, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara a fost demarată o anchetă internă. „Conducerea IPJ a dispus efectuarea unei cercetări disciplinare în acest caz”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, inspector principal Bogdan Niţu.

Poliţistul şi băiatul cercetaţi în libertate

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara susţin că poliţistul orăştian este cercetat, acesta având calitatea de făptuitor pentru că şi-a lăsat arma cu glonţul pe ţeavă, nesupravegheată, totodată fiind suspect de comiterea infracţiunii de ucidere din culpă.