glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Ucigașul surorilor din Balomir, condamnat la peste 25 de ani de închisoare

Criminalul surorilor din satul Balomir, ucise în luna ianuarie 2016, a fost condamnat de magistrații Tribunalului Hunedoara, ieri, la peste 25 de ani de închisoare cu executare. Acesta a fost judecat pentru că le-a tâlhărit și ucis pe cele două femei, fugind cu suma de 10.000 de lei.

Ovidiu Drîngă a fost arestat încă din luna ianuarie 2016 pentru dublul asasinat comis în satul Balomir. Ieri, sentința a venit ca un fulger, pentru tânăr: 25 de ani și opt luni de închisoare. Sentința nu este definitivă, putând fi contestată prin apel.

Tânărul de numai 20 de ani și-a nenorocit toată viața în noaptea de 19 spre 20 ianuarie 2016. Atunci, el a intrat peste două femei fără apărare, bolnave și bătrâne, cărora le-a luat viața. Moartea celor două surori a fost una violentă, întrucât bărbatul, deși ele erau paralizate total, le-a lovit cu pumnii și cu picioarele până au murit. Timp de șapte zile, procurorii nu au reținut pe nimeni, iar gândul că ei ar putea fi niște posibile victime nu le dădea pace sătenilor din Balomir. Anchetatorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara au încercat să pună cap la cap probele avute, iar, într-un final, l-au reținut pe cel care le-a ucis pe cele două bătrâne. „Prin ordonanțele din 26 ianuarie 2016, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea inculpatului Drîngă Ovidiu Dănuț sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de omor calificat și tâlhărie calificată. Din cercetările efectuate până în prezent au rezultat probe privind suspiciunea rezonabilă că, în noaptea de 19/20 ianuarie 2016, inculpatul a pătruns prin efracție în locuința a două surori din comuna Sântămăria Orlea, persoane în vârstă și cunoscute cu dizabilități neuromotorii, cu intenția de a le deposeda de bani prin exercitarea de violențe, le-a aplicat mai multe lovituri cu pumnii și picioarele, leziuni ce au cauzat decesul acestora, după care le-a deposedat de circa 10.000 lei”, spuneau procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara.

Loading...
Tags