glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Turneu de şah pentru copii la Simeria

O interesantă iniţiativă pe plan sportiv a avut loc sâmbăta trecută în premieră la Simeria. Centrul Cultural şi de Creaţie al oraşului Simeria a organizat un concurs de şah pentru copii în vârstă de până la 14 ani, la care micii şahişti din Simeria s-au confruntat cu colegii lor de la Clubul de Şah Deva, grupa de începători.

“Centrul Cultural şi de Creaţie al oraşului Simeria, prin Clubul Smart, desfăşoară o serie de activităţi dedicate copiilor în cadrul atelierelor de hand-made, arte plastice, balet, dans, şah, engleză, germană, flaut, traforaj şi aerobic. Atelierul de şah a fost deschis în urmă cu câteva luni, însă a reuşit să atragă până în prezent aproape 20 de copii”, a spus Anca Albu, coordonatoarea proiectului.

La finalul turneului, care a adunat la start 27 de participanţi, clasamentul a fost următorul:
1. Andreas Lecăuţanu (CŞ Deva) 4 puncte
2. Alexandru Groza (Club Smart Simeria) 3, 5 p
3. Raul Tătăruş (CŞ Deva) 3 p
4. Răzvan Paroan (CŞ Deva) 3 p
5. Răzvan Răducu (Club Smart Simeria) 3 p
6. Irimie Breban (Club Smart Simeria) 3 p
7. Narcis Rech (Club Smart Simeria) 3 p
S-au acordat premii constând în diplome şi rechizite primilor trei clasaţi, iar locurile 4 şi 5 au primit menţiuni. De asemenea s-au acordat orare şcolare şi diplome tuturor participanţilor.

“Ne bucură această iniţiativă, cred că este prima oară când în Simeria se desfăşoară un concurs de şah adresat copiilor. Acest proiect este unul foarte benefic pentru copiii din Simeria şi dorim ca această colaborare să fie intensificată, astfel încât pe viitor să aducem şi copiii din grupa de performanţă la Simeria”, a declarat la finalul turneului Cosmin Tătăruş, preşedintele Clubului de Şah Deva.