glasul-hd.ro Web analytics

Eveniment

Tun de un milion de lei. Administratorul unei firme din Bretea Mureșană, reținut de polițiști pentru evaziune fiscală

Administratorul unei societăți comerciale, din Bretea Mureșană, a fost reținut de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, fiind acuzat de comiterea infracțiunii de evaziune fiscală. Timp de doi ani, bărbatul, un tânăr în vârstă de 32 de ani, din comuna Dobra, ar fi produs un prejudiciu de peste un milion de lei.

Potrivit unor surse, bărbatul a fost administratorul societății comerciale Depomax Cor SRL, din Bretea Mureșană. Ofiţerii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara efectuează activităţi de cercetare într-un dosar penal ce vizează comiterea unei infracțiuni de evaziune fiscală în domeniul comercializării de materiale de construcții. „În cadrul dosarului penal este cercetat un bărbat în vârstă de 32 de ani, administrator al unei societăţi comerciale specializate în vânzarea de materiale de construcţii, care, potrivit probatoriului, în perioada 2012-2014, s-ar fi sustras de la plata obligaţiilor fiscale faţă de bugetul de stat prin omisiunea înregistrării în contabilitatea societății a operațiunilor comerciale, precum și prin înregistrarea de facturi fiscale false de la societăți inactive din punct de vedere fiscal sau care nu confirmă realitatea operațiunilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Nițu.

Polițiștii continuă cercetările

În urma acestor activităţi, administratorul ar fi cauzat bugetului consolidat al statului un prejudiciu de peste 1.000.000 de lei. „Faţă de cel în cauză s-a luat măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul comiterii infracţiunii de evaziune fiscală”, a mai spus purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Nițu. Poliţiştii continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a bărbatului şi a stabilirii implicării altor persoane în comiterea infracţiunii ce face obiectul cauzei. În cursul zilei de ieri, bărbatul a fost prezentat procurorilor, care au decis că nu se impune arestarea sa, ci au stabilit că acesta poate fi cercetat sub control judiciar.

Tags