glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Trofeul Râșnov, penultimul asalt al lui Ionuț Rudeanu

Peste 90 de piloți din întreaga țară își vor da întâlnire în acest weekend la penultima etapă din cadrul Campionatului Național de Viteză în Coastă Dunlop 2013 (CNVCD 2013), care se va desfășura la Râșnov, în județul Brașov. Hunedoreanul Ionuț Rudeanu este singurul pilot din județ care se va lupta pentru Trofeul Râșnov.

Se menține pe podium

Pilotul hunedorean își face încălzirea pentru acest penultim asalt. Ionuț Rudeanu va participa la etapa de la Râșnov (a VII-a) cu puternicul Mitsubishi Lancer Evo IX țintind și de această dată podiumul. De altfel, după un parcurs de invidiat, Ionuț Rudeanu ocupă înaintea ultimelor două etape ale Campionatului, poziția a treia la clasa A, cu 72 de puncte. Hunedoreanul este întrecut doar de Cosmin Dragnea (97 p.) și Liviu Savu (87 p.). Cu toate acestea, zarurile sunt încă departe de a fi aruncate în ceea ce privește tabloul final al clasamentului. „Se poate întâmpla orice, însă cred că ar fi o mare greșeală din partea mea să aștept greșelile adversarilor. La începutul Campionatului mi-am propus să închei pe podium și cred că îmi voi respecta planul până la final”, a declarat Ionuț Rudeanu.

Parcurs

Ionuț Rudeanu a parcurs cele şase etape ale Campionatului, fără probleme deosebite. De departe, cea mai bună prestație a avut loc la Sinaia, unde hunedoreanul a obținut argintul la capătul unei curse spectaculoase. Atunci Ionuț Rudeanu s-a clasat pe locul doi la clasa A și pe locul 10 la Open.

Date tehnice

Trofeul Râșnov la viteză în coastă are loc în perioada 28-29 septembrie 2013, pe drumul ce leagă Poiana Brașov de Râșnov (DN1E), pe o distanță de 4 km. Cursele vor începe sâmbătă, la ora 8:00, pentru această zi fiind programate recunoașteri și antrenamentele cronometrate ce vor stabili ordinea de start. Cele două manșe de concurs sunt programate duminică, de la orele 12:00, respectiv 14:00, fiind precedate de alte două sesiuni de recunoașteri.