glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

„Trofeul micului cititor” şi-a desemnat câştigătorii

Cea de –a XXXIV-a ediţie a tradiţionalului concurs „Trofeul Micului Cititor” a ajuns la final. În cursul zilei de ieri, reprezentanţii Bibliotecii Judeţene „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva au premiat cel mai bun autor de cărţi pentru copii, cel mai bun ilustrator de carte, cea mai bună editură şi cel mai fidel cititor.

„Trofeul Micului Cititor” este un concurs pe care Biblioteca Judeţeană l-a iniţiat cu scopul de a dezvolta în rândul celor mai tineri cititori gustul lecturii, simţul critic în aprecierea unei cărţi, simţul estetic. Copiilor li se cere să selecteze dintre cărţile nou intrate în bibliotecă, în ultimul an, cel mai bun autor, cea mai îndrăgită editură şi cel mai bun ilustrator de carte.

O elevă de la Şcoala Europeană „Andrei Şagunda” din Deva, cea mai fidelă cititoare

De asemenea, pentru atragerea unui număr cât mai mare de cititori tineri, în cadrul acestei manifestări se premiază şi cel mai fidel cititor. Festivitatea de premiere a avut loc în cursul zilei de ieri, în Sala mare a Centrului Cultural „Drăgan Muntean” din Deva, unde copiii, împreună cu un juriu competent, au oferit trofeul celor care au adus pe rafturile bibliotecilor cărţi valoroase şi frumos ilustrate, cărţi din care au ce să înveţe. La secţiunea „Cel mai bun autor de cărţi pentru copii, Trofeul a fost oferit îndrăgitei scriitoare de carte pentru copii Paulina Popa pentru cartea „Poezii pentru Andrada”, apărută la Deva, la Editura Emia. La Secţiunea „Cel mai bun ilustrator de cărţi pentru copii”, micii cititori au ales ca şi câştigător pe Adrian Cerchez pentru „Trolul fără inimă”, carte apărută la Bucureşti, la Editura Galaxia Copiilor. De asemenea, Editura Tehno – Art din Petroşani a fost aleasă câştigătoare la secţiunea „Cea mai bună editură de cărţi pentru copii”. Potrivit reprezentanţilor Bibliotecii Judeţene, Janine Jula, de la Şcoala Eco Europeană „Andrei Şaguna” Deva a fost declarată cea mai fidelă mică cititoare.