glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Trei școli premiate la Palatul Parlamentului cu câte 5.000 de lei

Trei unităţi de învăţământ din județul Hunedoara au primit ieri la Palatul Parlamentului certificatul de „Şcoală Europeană – 2018” şi câte un premiu în valoare de 5.000 lei. Este vorba despre Colegiul Tehnic „Transilvania” Deva, Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria” Deva și Colegiul Național de Informatică „Carmen Sylva” Petroșani.

 

Palatul Parlamentului din București a găzduit, ieri, premierea celor 61 de școli din țară, câștigătoare ale celei de-a XV-a ediţii a competiţiei naţionale „Şcoală Europeană” desfășurată de Ministerul Educației. Din județul Hunedoara, trei unități de învățământ au reușit să obțină acest titlu onorant:  Colegiul Tehnic „Transilvania” Deva și Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria” Deva cu 148 de puncte și Colegiul Național de Informatică „Carmen Sylva” Petroșani cu 151 de puncte. În cadrul festivității, cele trei școli hunedorene au primit, oficial, titlul de „Școală Europeană” și câte un premiu în valoare de 5.000 de lei, care va fi utilizat pentru dotări.

 

Un certificat onorant, recunoscut la nivelul UE

 

Competiţia s-a adresat tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar care au fost şi sunt implicate în programele europene din domeniul educaţiei şi formării profesionale. Concret, aceasta a constat în evaluarea calităţii şi coerenţei managementului şcolii, reflectat în documentele manageriale, precum şi a impactului pe care activităţile derulate în cadrul proiectelor europene l-a avut asupra culturii organizaţionale şi etosului şcolii. „Competiţia este menită să stimuleze şi să motiveze unităţile de învăţământ din România pentru asigurarea unei dimensiuni europene în ceea ce priveşte actul educaţional pe toate palierele, pornind de la managementul şcolar, curriculum, resursele umane, resursele materiale şi nu în ultimul rând relaţiile comunitare. (…) Ştiu ce înseamnă participarea la o astfel de competiţie. (…) Am reuşit să obţin de două ori consecutiv acest titlu la şcoala pe care a condus-o, iar din 2012 am trăit alături de colegii mei din Bucureşti emoţia obţinerii unui astfel de certificat, care este recunoscut la nivelul UE. (…) Cunosc efortul şi pe această cale vă felicit pentru această realizare. Mă bucur să văd că prin asigurarea acestei dimensiuni europene nu uităm să promovăm şi valorile româneşti, pentru că unul dintre obiectivele acestor proiecte pe care dumneavoastră le implementaţi în şcolile de unde proveniţi este acela de a coopera cu parteneri din Europa în mod special, de a duce mai departe valorile şi tradiţiile poporului român, cu atât mai mult în acest an anul 2018 anul în care sărbătorim Centenarul României Mari, este un an unic în existenţa noastră”, a transmis secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Naţionale, Ionel Florian Lixandru.