glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Trei electricieni au ajuns la spital cu arsuri, în urma unui scurtcircuit

Trei electricieni au ajuns la spitalul din Petroşani cu arsuri grave, în urma unui scurtcircuit produs în timp ce aceştia încercau să remedieze o defecţiune la un transformator, în subteranul Exploatării Miniere Lonea.

Accidentul de muncă s-a produs miercuri noaptea, în jurul orei 23:45. Trei electricieni, în frunte cu şeful de echipă, au fost solicitaţi să intervină pentru a remedia o defecţiune la echipamentul electric din compartimentul de joasă tensiune al unui transformator, care deserveşte instalaţia electrică a unui abataj cu banc subminat.

Transformatorul nu a fost scos de sub tensiune

Conform primelor date furnizate de Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara, echipa de intervenţie nu a scos de sub tensiune transformatorul pe timpul executării lucrărilor. Astfel, inevitabilul s-a produs. Şi, în timp ce încercau să remedieze defecţiunea s-a produs un scurtcircuit trifazat, în urma căruia cei trei electricieni au suferit arsuri în special la nivelul feţei, dar şi al mâinilor, ca urmare a arcului electric rezultat. Cele trei persoane au fost transportate de urgenţă la Spitalul Municipal Petroşani, unde le-au fost acordate îngrijiri medicale de specialitate. Medicii susţin că viaţa celor trei accidentaţi nu este pusă în pericol, aceştia rămânând internaţi la Spitalul Municipal Petroşani, cu arsuri de gradul unu şi doi, pe şapte la sută din suprafaţa corpului.
Toate cele trei victime aveau experienţă de peste nouă ani în domeniu, unele chiar de 20 de ani.

ITM Hunedoara a demarat o anchetă

Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara împreună cu angajatorul au demarat o anchetă care va trebui să stabilească împrejurările şi cauzele care au condus la producerea evenimentului. „Urmează să fie, de asemenea, stabilite reglementările legale care au fost încălcate, persoanele răspunzătoare de încălcarea reglementărilor legale şi totodată măsurile ce se impun a fi luate pentru evitarea producerii pe viitor a unor evenimente similare”, a conchis purtătorul de cuvânt al ITM Hunedoara, Sorin Istrate. Acesta a mai precizat faptul că rezultatele anchetei vor fi prezentate în aproximativ zece zile.