NEWS ALERT:
Home / Comunitate / Tratamentul fără interferon, în curând pe piață
Tratamentul fără interferon

Tratamentul fără interferon, în curând pe piață

Veste bună pentru persoanele care suferă de hepatita C. În cel mai scurt timp, va apărea și pe piața farmaceutică românească cel mai nou tratament fără interferon. Pastilele conţin molecule ce atacă virusul hepatic şi garantează însănătoşirea aproape sută la sută în timp scurt şi fără efecte secundare.

Tratamentul costă în jur 50 de mii de euro şi va fi decontat pentru pacienţii care au asigurare de sănătate. La nivel județean există aproximativ 1.200 de persoane infectate cu acest virus.

Purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică (DSP), Cecilia Birău, este de părere că acest tratament este mai mult decât binevenit deoarece sunt multe persoane în județ care au dezvoltat o reacție alergenă gravă. „Avizul favorabil  pe care Ministrul Sănătății l-a dat pentru introducerea noului tratament contra virusului hepatitei C este mai mult decât binevenit. Și la noi în județ sunt persoane care au dezvoltat o reacție alergenă extrem de puternică, fapt ce a dus la întreruperea tratamentului. Tratamentul pentru o astfel de afecțiune trebuie considerat și asimilat cu o foarte mare importanță, deoarece boala netratată poate duce la afecțiuni mult mai grave, cum e ciroza hepatică sau cancerul hepatic, boli în urma cărora survine decesul. Așadar, schema medicamentoasă fără interferon este una îmbucurătoare pentru pacienții care sunt infectați cu acest virus de tip C”, susține reprezentantul DSP, Cecilia Birău, care adaugă că pacienții care vor beneficia de acest nou tratament vor fi cei care sunt în stadiu destul de avansat al bolii, dar care nu au răspuns favorabil vechiului tratament. „Cei care vor beneficia de acest tratament nou vor fi cei care se află într-un stadiu destul de avansat al bolii, dar nu au răspuns favorabil schemei medicamentoase vechi. Acest lucru va fi stabilit de medicii interniști care se ocupă de respectivii pacienți”, completează Birău.

Despre Glasul Hunedoarei

Citește și

DE PUPAT Calin Dorin Dud - Primar Luncoiu de Jos 1849

De pupat 22.03.2018

Călin Dud – primarul comunei Luncoiu de Jos, Pentru că şi-a dovedit nevinovăţia în faţa …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *