glasul-hd.ro Web analytics

43

Transalpina va fi redeschisă oficial din 1 iunie

Cea mai înaltă şosea din România, Transalpina, va fi deschisă, cel mai devreme, în jurul datei de 1 iunie, potrivit CNADNR. Anumite porţiuni de pe lungimea şoselei sunt încă acoperite cu zăpadă, iar în unele zone aceasta atinge o înălţime chiar şi de doi metri, în special în judeţul Gorj, scrie publicaţia localăAlba24.

În judeţul Alba, se mai găseşte zăpadă doar pe marginea drumului, însă şoferilor li se recomandă să circule cu atenţie, întrucât drumul este în continuare „închis” oficial, iar în caz de evenimente neplăcute, forţele de intervenţie ar putea întâmpina dificultăţi în a ajunge în zonele mai înalte. În aceste zile s-a intervenit cu utilaje ale societăţii de drumuri, pe o distanţă de 10 kilometri, în judeţul Gorj, însă există în continuare riscul de avalanşă. Astfel, cei care tranzitează drumul trebuie să fie extrem de atenţi, în special în zonele cu probleme.

Tronsonul dinspre Sebeş, de la kilometrul 69, zona Curpăt-Tărtărău este închis circulaţiei publice, iar vremea capricioasă ar putea determina autorităţile să nu permită accesul până la jumătatea lunii iunie.

Back to top button