glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Traian Berbeceanu, mesaj dur către parlamentari

Comisarul șef Traian Berbeceanu a transmis un mesaj cât se poate de clar și extrem de dur parlamentarilor, pe care îi acuză de discriminare. Asta pentru că, în timp ce el, un ofițer de poliție judecat, a fost suspendat din funcție, iar miniștrii și membrii Parlamentului, urmăriți penal, ori chiar condamnați definitiv, rămân pe funcții. „Voi, ăştia de o ardeți toată ziua cu <legile justiției> v-ați gândit vreodată să prevedeți acolo, undeva, că ăia condamnați penal să nu mai poată să ocupe demnități publice în țărişoara asta? Dar să stipulați pe undeva că cei față de care s-a început urmărirea penală, ori au fost chiar trimişi în judecată să fie suspendați din funcțiile deținute, până la pronunțarea unei hotărâri definitive, v-ați gândit? De ce voi puteți, condamnați fiind ori cercetați în diferite faze procesuale, să ocupați funcții importante taman în legislativul țării, ori să fiți miniştri, preşedinți de consilii județene sau primari? De ce, în timpul ăsta, un polițist, procuror sau judecător, odată cu trimiterea în judecată este suspendat din funcție, iar voi ba?”, se întreabă Traian Berbeceanu.

Fostul șef al BCCO Alba povestește apoi despre faptul că a fost arestat acum patru ani, fără să fie vinovat, a fost trimis în judecată, în baza unui dosar fabricat, așa cum au arătat magistrații, iar acum așteaptă finalizarea procesului. „Dar în tot timpul ăsta am fost suspendat din funcție şi am primit mai puțin de jumătate din salariul care mi se cuvenea.

Şi în tot timpul ăsta v-am văzut pe voi, unii condamnați definitiv, alții cercetați penal şi trimişi în judecată, cum beneficiați de tratament preferențial față de mine, cum conduceți mai departe parlamentul, ministere, consilii județene sau primării! Păi cum vine asta, voi ăştia care o ardeți cu <legile justiției>?! Cum vine asta, luptători pentru dreptate ce vă pretindeți a fi? Cum era aia cu <egalitatea în fața legii>? Dacă vreți să fiți credibili, ia reglementați şi asta că mă simt discriminat!…Dă-vă…”, a scris Traian Berbeceanu.