glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Tot mai multe spaţii de închiriat, în Deva. Chiriile astronomice ţin departe eventualii doritori

Din cauza economiei șubrede, zilnic, tot mai multe spații destinate închirierii apar în municipiul Deva. Preţurile mari cerute de proprietari ţin însă departe eventualii chiriaşi, care deşi şi-ar dori un spaţiu într-o zonă centrală, nu pot garanta că eventuala afacere poate acoperi şi costurile chiriei.

Astfel, atât în centrul orașului, cât și pe Bulevardul Decebal, o mulțime de afișe cu mesajul „De închiriat” împânzesc geamurile spațiilor goale. Pe o distanță de aproximativ un kilometru există peste 15 spaţii comerciale, de varii dimensiuni, care caută să prindă, din nou, viaţă. 

O chirie poate ajunge şi la 2.500 de euro pe lună

În zona centrală a municipiului reşedinţă de judeţ, cei ce închiriază spaţii comerciale cer între 8 şi 15 euro pe metru pătrat. O mare parte dintre aceştia pun însă la bătaie spaţiul şi cu un preţ care acoperă suprafaţa totală. Astfel s-a ajuns ca pentru un spaţiu de aproximativ 200 de metri pătraţi să se ceară până la 2.500 de euro! În aceste condiţii, numai pe de-o parte şi pe alta a centrului Devei să se regăsesc o sumedenie de spaţii goale, multe dintre ele rămase aşa de mai bine de un an şi jumătate. „Lucrurile sunt logice. Cei care deţin spaţiile ţin la preţ, iar eventualii chiriaşi nu îşi permit să plătească astfel de sume. Ar însemna ca afacerea pe care o încep să fie una extrem de profitabilă”, precizează un expert imobiliar din municipiul reşedinţă de judeţ. „Mai mult, probabil aţi observat că un anumit spaţiu ajunge să deservească mai multe afaceri într-un singur an. De la o simplă cofetărie, la o cafenea, sau la un sediu de bancă. Asta deoarece chiriaşii nu s-au descurcat în timp cu plata tuturor utilităţilor şi a chiriei”, conchide expertul imobiliar.