glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Topul firmelor hunedorene, la a XIX-a ediţie. Cele mai bune firme din judeţ vor fi premiate de Camera de Comerţ şi Industrie

Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) a judeţului Hunedoara premiază, astăzi, cei mai buni agenţi economici în cadrul „Galei excelenţei în afaceri – Topul Firmelor din judeţul Hunedoara”. Evenimentul organizat de toate Camerele de Comerţ Teritoriale din ţară a ajuns, în acest an, la cea de-a XIX-a ediţie.

Peste 12 mii de societăţi comerciale, societăţi cooperative/organizaţii cooperative, institute de cercetare şi regii autonome au participat la întocmirea clasamentului din acest an. După aplicarea criteriilor eliminatorii, au fost selecţionate, conform metodologiei, 1.926 de firme, 808 dintre acestea fiind clasate în top, pe primele 5 locuri, pe domenii de activitate şi clase de mărime.

Selecţie riguroasă

Competiţia în afaceri a câştigat an de an faimă şi prestigiu, atât la nivel local cât şi naţional, datorită metodologiei unitare la nivel naţional. Metodologia care a stat la baza clasificării firmelor este unitară în toată ţara şi se bazează pe rezultatele financiare aferente anului 2011, ale fiecăriei societăţi. Datele de identificare provin de la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, domeniul de activitate din bilanţurile acestora, iar actualizarea lor s-a făcut în baza declaraţiilor comercianţilor. Criteriile de grupare au fost stabilite în funcţie de domeniile de activitate şi mărimea firmei, indicatorii de eficienţă au luat în considerare cifra de afaceri, profitul de exploatare, rata profitului curent, eficienţa utilizării resurselor umane, efortul de dezvoltare, eficienţa utilizării capitalului angajat.

Din topul judeţean, în topul naţional

Toate firmele incluse în Topul Judeţean al Firmelor vor participa la Topul Naţional al Firmelor, la care sunt premiate, pe primele 10 locuri 72 de firme hunedorene din care 11 firme ocupă prima poziţie. CCI Hunedoara acordă, în cadrul acestei ediţii, zece premii în cadrul Topului Investitorului Anului şi tot atâtea distincţii pentru cele mai bune firme din judeţ. „Avem onoarea de a premia cele mai bune firme din judeţ, în cadrul Galei excelenţei în afaceri, firme care nu doar au făcut faţă situaţiei economico-financiare actuale, dar au reuşit să-şi dezvolte afacerea prin găsirea de noi soluţii şi noi pieţe de desfacere. Şi în acest an, premiem 10 firme în cadrul Topului Investitorul Anului şi cele mai bune 10 firme din judeţ, în cadrul TOP 10. Un număr de 134 firme au obţinut Trofeul de excelenţă pentru prezenţa în TOP în anii 2008, 2009, 2010, 2011 şi 2012, iar un număr de 167 firme au obţinut Diploma de excelenţă pentru prezenţa în TOP în ultimii trei ani consecutiv, respectiv 2010, 2011 şi 2012”, a precizat director general al CCI Hunedoara, Crinela Gafton.