glasul-hd.ro Web analytics

Rețeta săptămânii

Tochitură moldovenească

Cuvantul "tochitura" vine de la "topitura", masa care se serveste de obicei la pomana porcului. Untura se topeste in ceaun si acolo se pregateste acest fel de mancare. Pentru ca reteta este gustoasa, au aparut si alte variante de tochitura, nu neaparat cu porc ci si cu pui.

Ingredientele de care aveti nevoie sunt:

– 500gr piept de pui Avis
– cate un ou Avis pentru fiecare portie
– 300gr carnati afumati
– 3 linguri untura (sau ulei)
– o capatana de usturoi
– 500ml vin alb sec
– 3 linguri pasta de tomate
– 200ml supa de pui
– sare, piper, boia, cimbru, dafin
– mamaliguta
– branza sarata

Punem untura intr-o cratita si, cand s-a incins, adaugam pieptul de pui taiat cubulete si amestecam pana cand carnea s-a albit pe toate partile. Apoi turnam supa, condimentele, jumatate din usturoiul tocat marunt, si lasam sa fiarba pana se evapora tot lichidul. Punem carnatii, 1-2 foi de dafin muiate in apa. Verificam carnea si, daca e destul de patrunsa, trecem la etapa urmatoare. Daca nu, completati cu supa si continuati fierberea.

Cand carnea s-a patruns, puneti un pahar de vin si puneti si restul usturoiului. Puneti, pentru culoare si sos pentru mamaliguta, si pasta de tomate. Amestecati si puneti capacul. Lasati sosul sa scada.

Faceti mamaliga, fiecare dupa gust. Normal se face o mamaliga mai tare, dar nu e obligatoriu. Pe fiecare farfurie se pune o portie de mamaliguta, peste ea un ou ochi si in jur branza sarata rasa. In jur se toarna toarna carnea si sosul. Se serveste cald, impreuna cu un pahar de vin rosu.

Pofta bună! Rețetă pregatită de Sebastian Bârgău.

Loading...