Home / Timp liber / Rețeta zilei / Tocăniță marocană cu pui, anghinare și morcovi
tocanita-marocana-cu-pui-anghinare-si-morcovi_size1

Tocăniță marocană cu pui, anghinare și morcovi

Ingrediente:

piper, sare, 450 g inimi anghinare congelate, 450 g morcovi curățați și feliați, 2.25 kg piept pui proaspăt AVIS fără oase și piele, tăiat în cubulețe, 1 linguriță coajă lămâie, 1 lingură paprika, 1 linguriță turmeric, 2 litri supă concentrată de pui, 1 lingură chimion, 1 lingură coriandru, 6 căței usturoi mărun- țiți, 2 cepe tocate, 3 linguri ulei de măsline

Mod de preparare:

Călește ceapă în uleiul încins la foc mediu, timp de 8 minute, până când începe să se înmoaie și să se caramelizeze. Adaugă usturoiul și mirodeniile și gătește-le împreună încă 1 minut. Toarnă supă concentrată și coajă de lămâie și lasă să dea în clocot. Adaugă bucățile de pui, anghinarea și morcovii, acoperă cu un capac și lasă să fiarbă la foc mic 15 minute până când legumele se înmoaie și carnea e fiartă. Condimentează cu sare și piper. Servește tocănița alături de cușcuș. Poftă bună!

Despre glasul hunedoarei

Citește și

oua-boieresti

Ouă boierești

Ingrediente: 4 ouă, 4 bucăți aluat foietaj congelat, 50 g unt topit, linguriță mărar uscat, 1 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *