NEWS ALERT:
Home / Timp liber / Rețeta zilei / Tocăniţă de vită cu must
Tocăniţă de vită cu must

Tocăniţă de vită cu must

Ingrediente (pentru 4 persoane):

800 g carne de vită, 200 g slănină afumată, 1 ceapă, 1 ardei verde, 1 roșie, boia dulce, sare, piper, 400-500 ml must.

Prepararea:

Se curăță ceapa, se taie mărunt. Slănina se taie cubulețe mici, carnea cubulețe mai mari. Ardeiul se taie felii subțiri, roșia se opărește, se decojește și se toacă. Se prăjește slănina, se adaugă ceapa, se călește puțin, apoi se adaugă carnea și se prăjește până la albirea ei. Se presară cu boia dulce, se adaugă feliile de ardei, pulpa de roșii, se asezonează cu sare și piper. Se toarnă 50 ml must și se fierbe sub capac la foc moderat. Din când în când se mai toarnă câte puțin must, până când se fierbe carnea. Se servește cu mămăligă sau cu piure de cartofi.

Despre Glasul Hunedoarei

Citește și

pui-cu-praz-si-sos-cu-smantana_size1

Pui cu praz și sos cu smântână

Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline, 120 ml smântână de gătit, 1/2 linguriță sare, 1/2 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *