glasul-hd.ro Web analytics

Timp liber

Toamnă muzicală, patru filme, lansare de carte și o competiție ciclistă, în weekend

Pe agenda culturală de timp liber din acest final de săptămână sunt trecute o serie de evenimente cultural-artistice și sportive. Cinefilii pot viziona patru filme la cinematograful devean, iar pasionații de lectură sunt invitați la o întâlnire cu scriitorul Gherasim Țic, care își va lansa recentul roman intitulat „Meandre”. Amatorii de ciclism au posibilitatea să ia parte la „Turul Comitatului Hunedoara”, competiție ciclistă MTB. Tot în acest sfârșit de săptămână, la Deva, debutează „Toamna muzicală”.

Patru filme, la „Patria” Deva

timp liber (4)Cinefilii din județ au ocazia să vizioneze în acest final de săptămână patru filme la Cinematograful „Patria” din Deva. Este vorba despre „Lego ninjago” regizat de Charlie Bean, Bob Logan și Paul Fisher, „Victoria și Abdul” în regia lui Stephen Frears, „Logan Lucky: Cursa norocului” în regia lui Steven Soderbergh și „Linia morții” regizat de Niels Arden Oplev. Peliculele rulează începând de astăzi până duminică, prima de la ora 13:00, a doua de la 15:00, a treia de la 17:30, iar ultima de la 20:00. Prețul unui bilet la oricare dintre filme este 10 lei.

Festivalul „Toamna Muzicală” debutează astăzi, la Deva

timp liber (2)Melomanii sunt invitați în perioada 29 septembrie – 1 octombrie  la Festivalul „Toamna Muzicală”. Evenimentul debutează astăzi, de la ora 19.00, în Sala mică a Centrului Cultural „Drăgan Muntean”, în ritmuri de bossa-nova, cu Duo Gabriela Costa – Alex Man. Florian Lungu va vorbi despre geneza acestui stil muzical la Rio de Janeiro, acum mai bine de o jumătate de veac. Sâmbătă, de la ora 19.00, melomanii sunt așteptați la un regal de muzică clasică. Arii din opere, canzonette, valsuri și tangouri celebre vor răsuna în Sala mică a centrului cultural, în interpretarea sopranei Georgeta Plută și a muzicienilor Laura Roman (vioară) și Marko Ristic – Serbia (acordeon). „Toamna Muzicală” se încheie duminică, când se va sărbători Ziua Internațională a Muzicii și Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice. De ziua lor, devenii de vârsta a treia sunt invitați în Piața Victoriei, de la ora 19.00, la un concert extraordinar, susținut de naistul Nicolae Voiculeț. Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Deva și Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva. Intrarea la eveniment este liberă.

„Turul Comitatului Hunedoara”, la a V-a ediție

timp liber (3)Amatorii de ciclism sunt invitați  în intervalul 30 septembrie-1 octombrie la „Turul Comitatului Hunedoara”, competiție ciclistă MTB. Evenimentul ajunge anul acesta la cea de-a V-a ediție și este organizată de Clubul Sportiv Făerag, Consiliul Județean Hunedoara și Federația Română de Ciclism. „Competiția TCH-Coroana Cetății XCO”  se va desfășura sâmbătă, pe următorul circuit: Str.Cetății – parcela 275 – Dealul Cetății – Cetatea Devei, în intervalul orar 10:00-14:00. Pentru aceasta traficul rutier va fi închis sâmbătă, în intervalul orar 07:00-18:00, pe Str. Cetății de la intersecția cu Str. Ștefan cel Mare până la intersecția cu Str. Alunului. „Competiția TCH-Cupa Națională XCM” se va desfășura duminică, pe următorul traseu: Str. Ștefan Octavian Iosif – Str. Ștefan cel Mare – Str. Cetății – Str. Alunului – drum forestier – Cozia – drum forestier – Muncelul Mic -Valea Roatei – Nandru – drum forestier – Chergheș – drum forestier – Cozia – drum forestier – Căprioara – Str. Ștefan Octavian Iosif, în intervalul orar 10:00-16:00. Pentru aceasta traficul va fi închis duminică, în intervalul orar 09:00-18:00, pe Str. Ștefan Octavian Iosif, de la intersecția cu Str. Axente Sever până la intersecția cu Str. Ștefan cel Mare, Str. Ștefan cel Mare, Str. Cetății. Pentru ca spectacolul ciclist să fie complet, duminică, în Piața Unirii din Deva se desfășoară și acțiunea sportivă „O altă generație”, ediția a IV-a, dedicată copiilor și tinerilor până la 19 ani. Evenimentul își propune să încurajeze mișcarea și mersul pe bicicletă. Înscrierile încep la ora 10:00. Cei mai buni cicliști vor urca pe podium, iar la final toți competitorii vor avea șansa să câștige premii la marea tombolă.

timp liber (1)Romanul „Meandre”, prezentat la Deva de Gherasim Țic

Pasionații de lectură sunt așteptați astăzi, la o întâlnire cu scriitorul Gherasim Țic, care își va lansa recentul roman intitulat „Meandre”. Evenimentul este organizat de Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva și va avea loc în Sala de Lectură a Bibliotecii, de la ora 17:00. Romanul „Meandre” are în centru figura unui intelectual, Virgil Rodeanu, profesor de istorie, ale cărui viață și carieră profesională sunt descrise de Gherasim Țic cu o impresionantă forță epică.