NEWS ALERT:
Home / Comunitate / Tinerii hunedoreni, informaţi despre metodele contraceptive
Tinerii hunedoreni

Tinerii hunedoreni, informaţi despre metodele contraceptive

Pentru reducerea numărului de avorturi şi sarcini nedorite, tinerii din judeţul Hunedoara sunt invitaţi la un simpozion cu tema „Tinerilor le place să încerce. Ia atitudine!”. Acţiunea este organizată pentru a marca „Ziua Mondială a Contracepţiei”.

Conform Calendarului Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în perioada 26 septembrie – 15 octombrie 2013 se desfăşoară Campania „Ziua Mondială a Contracepţiei”. Cu această ocazie, Direcţia de Sănătate Publică Hunedoara- Deva organizează în data de 26 septembrie 2013, cu începere de la ora 13:00, la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara şi la Biblioteca Municipală Hunedoara simpozionul care va avea ca temă „Tinerilor le place să încerce. Ia atitudine!”. Prin această acţiune, organizatorii doresc să atragă atenţia asupra importanţei sănătăţii reproducerii şi a planificării familiale. Totodată, prin intermediul acestui simpozion se doreşte conştientizarea tinerelor asupra riscului unei sarcini nedorite.

Mai multe gravide, mai puţine avorturi

Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii DSP, numărul gravidelor în primul semestru al acestui an (1.048) este în creştere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut (1.046), dar numărul avorturilor este în scădere (339), faţă de 348. În cadrul simpozionului, tinerii şi cuplurile prezente vor fi încurajate şi informate despre metodele contraceptive, cât de importante sunt pentru bunăstarea fizică, mentală şi socială.

Despre Raluca STROIA

Citește și

sec

Gabriela Arion aduce primăvara la „Jos pălăria”

Reprezentantele sexului frumos sunt invitate la finalul acestei săptămâni la un nou eveniment plin de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *