glasul-hd.ro Web analytics

Timp liber

Timp liber: Spectacole de teatru, filme și o competiție sportivă în Parâng

Pe agenda culturală de timp liber din acest weekend sunt trecute mai multe activități cultural-sportive. Astfel, cinefilii pot viziona trei filme, iar iubitorii de teatru sunt invitați la două spectacole la teatrul devean. Pasionații de adrenalină au ocazia să ia parte la o competiție sportivă în Parâng.

Trei filme la „Patria”

filmCinefilii din județ au ocazia să vizioneze în acest final de săptămână trei filme la Cinematograful „Patria” din Deva. Este vorba despre „Aventura Piticilor” regizat de Peter Lepeniotis și Shelly Shenoy, „Tata în război cu… tata 2” în regia lui Sean Anders și „Leatherface: Ucigașul fără chip”, regizat de Alexandre Bustillo și Julien Maury. Primul film este plin de aventură, mister și umor. Chloe împreună cu mama sa, Catherine, se mută din nou. De data asta, într-o casă gotică cu o ciudată colecție de pitici de grădină. De-ndată, Chloe observă că această casă ascunde lucruri înspăimântătoare. După întoarcerea de la școală, Chloe și vecinul ei gălăgios Liam descoperă că piticii de grădină sunt vii. Pelicula rulează începând de astăzi, până duminică, de la ora 15:00. „Daddy’s Tata în război cu… tata 2” (2017) urmărește peripețiile lui Brad și Dusty, pe măsură ce trebuie să se ocupe de părinții lor intruzivi în perioada sărbătorilor de iarnă. Tatăl și tatăl vitreg, Dusty și Brad, își unesc forțele pentru a realiza și a le oferi copiilor lor Crăciunul perfect. Lucrurile par să funcționeze bine, asta până când noul parteneriat este serios pus la încercare de sosirea tatălui lui Dusty, un bătrân macho și a tatălui lui Brad, un bărbat sensibil și exagerat de afectuos. Filmul rulează de astăzi până duminică, de la ora 17:30. Filmul „Leatherface” prezintă povestea care precedă întâmplările sângeroase din „Masacrul din Texas”. Poate fi vizionat în aceeași perioadă ca precedentele, dar de la ora 20:00. Prețul unui bilet la oricare dintre filme este 10 lei.

Două spectacole la Teatrul de Artă Deva

teatruTeatrul Dramatic „Ion Dezideriu Sîrbu” din Petroșani vine în întâmpinarea publicului devean cu două spectacole de excepție. Este vorba despre „Muzicanții din Bremen” după o poveste de Frații Grimm și „Herghelia albastră” a dramaturgului petroșenean Valeriu Butulescu. Primul spectacol este adresat în principal micuților spectatori și va putea fi urmărit astăzi, de la ora 10:30, la Teatrul de Artă Deva. Prețul unui bilet pentru copii este opt lei, iar pentru adulți, biletul costă 10 lei. Cel de-al doilea spectacol va putea fi urmărit tot astăzi, la teatrul devean, dar de la ora 19:00. „Herghelia albastră” este un spectacol vibrant, de mare tensiune dramatică, realizat doar cu patru personaje, cu final grandios, care a ridicat sala în picioare de fiecare dată când a fost pus în scenă. Prețul unui bilet la spectacol este 20 de lei pentru adulți și opt lei pentru copii. Elevii, studenții și pensionarii în grup de minim 10 persoane pot achiziționa biletul la prețul de 10 lei. „Selectată în tirada celor mai bune piese ale anului 2009, a fost nominalizată de Ion Caramitru pe scena Teatrului Național din Iași, la gala premiilor UNITER. Autorul, interpretat exemplar de actorul Sergiu Fîrte, este omniprezent. Acțiunea se țese, sub ochii spectatorilor, scenele curg imprevizibil din condeiul acestuia. Spectacolele Teatrului Dramatic <Ion Dezideriu Sîrbu> din Petroșani se vor juca cu regularitate în Deva tot din două în două săptămâni, în zilele de vineri”, au anunțat reprezentanții teatrului din Petroșani.

„Run the lift”, în Parâng

competitie parangCrezi că poți „bate” telescaunul? Maratonistul petroșănean, Toma Coconea, lansează pasionaților de adrenalină o nouă provocare, în cadrul primei ediții a concursului „Run the lift”. Cu alte cuvinte, amatorii de senzații tari sunt invitați să concureze împotriva telescaunului din stațiunea montană Parâng, în cadrul unei competiții sportive deosebite. „Înscrie-te acum la Run the Lift, una dintre cele mai intense competiții de tip <vertical>! Vei lua startul deodată cu telescaunul iar provocarea este să ajungi la linia de sosire înaintea acestuia. Se vor acorda următoarele premii în bani pentru primii sosiți, indiferent dacă vor depăși sau nu telescaunul: cei mai buni cinci timpi masculini: 1.500, 1.000, 600, 500, 400 lei; cei mai buni cinci timpi feminini: 1.500, 1.000, 600, 500, 400 lei; un premiu special adițional în valoare de 1.000 de lei pentru cel mai bun timp realizat de alergătorii care reușesc să ajungă la finish înaintea telescaunului. De asemenea, se vor acorda premii și în echipamente sportive. Este o cursă de doi kilometri și jumătate, dar foarte solicitantă, în care vei urca 615 metri diferență de nivel (de la cota 1.070 la cota 1.685). Competiția are loc sâmbătă, iar startul va avea loc de la ora 11:00. Vino să îti testezi determinarea și să petreci o zi minunată în inima munților Parâng, alături de comunitatea alergătorilor montani”, a declarat Toma Coconea.

Loading...