glasul-hd.ro Web analytics

Timp liber

Timp liber. Sărbătoarea Hunedoarei şi Festivalul Dinozaurilor

Sfârşitul de săptămână are o agendă destul de încărcată, concentrată pe oraşul care dă numele judeţului şi pe una dintre cele mai frumoase zone ale României – Ţara Haţegului.

Publicul extrem de tânăr este aşteptat mai ales la Castelul Corvinilor, dar şi la manifestările din cadrul celei de-a doua ediţii a „Festivalului Dinozaurilor”.

Anul acesta, sărbătoarea Hunedoarei se va întinde pe durata a doar trei zile şi va avea loc în Centrul Vechi al oraşului. Obişnuitele tarabe „cu de toate” sunt deja instalate, iar pe scena montată aici vor urca, astă-seară, Cristina Vasiu, Anastasia şi Puya, precedaţi de trupe locale (muzicale, ori de dans). Sâmbătă, „capetele de afiş” sunt Distinto, Uddi, Adda şi Lora&Band, însă spectacolul mai cuprinde şi un mini-concert al trupei „Pragu de sus”, precum şi două recitaluri de dans, unul al unui grup din Cristur, în celălalt fiind vorba de dansuri ţigăneşti.

Sâmbătă seara, la Castelul Corvinilor, cu începere de la ora 18.00, în Sala Dietei, are loc un concert coral de muzică clasică şi medievală.

Duminică, tot în Centrul Vechi, ar trebui să domine doar muzica populară. Ansamblul „Haţegana” şi mai mulţi interpreţi ai genului se vor prezenta în faţa spectatorilor.

În paralel, vineri, sâmbătă şi duminică, la Castelul Corvinilor au loc un festival medieval, cu demonstraţii de luptă şi concursuri, dar şi un târg transilvănean al meşteşugarilor la care vor fi prezenţi 62 de meşteri din fel de fel de bresle, repartizaţi în 45 de standuri.

Atracţii mai ales pentru copii, la Haţeg

Mare parte din manifestările celei de-a doua ediţii la „Festivalului Dinozaurilor” le sunt dedicate celor mici. Astăzi, la ora 10, în Parcul Copiilor din Haţeg, îşi începe activitatea un atelier de creaţie. Tot azi, la Sântămăria Orlea, în Casa de Cultură, se pune în scenă o piesă de teatru a trupei „Anonimii comendianţi”. Sâmbătă, la Cârneşti va fi o altă piesă de teatru „Micul prinţ”, în care se utilizează tehnica teatrului de umbre. În aceeaşi zi, la Cetatea Mălăieşti, cu începere de la ora 19.00, are loc un concert folk (cu Dana Florian, Felicia Popescu, Dan Manciulea, Nicu Zotta, Florin Camen și Leontin Florea).

Duminică după-amiază, de la ora 15.00, la Centrul de Agrement din comuna General Berthelot e “Ziua Talentelor”. Este vorba despre o serie de spectacole dar şi despre o expoziţie a produselor tradiţionale.

Tags

Vezi și

Close