glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateAdministrație

Terasamentul autostrăzii Lugoj – Deva s-a prăbuşit pe o lungime de 70 de metri, în zona localităţii Holdea

Terasamentul lotului 3 al autostrăzii Lugoj – Deva a luat-o la vale, iar Compania de Drumuri a trimis o echipă pentru a verifica efectele și motivul alunecării de teren. Autostrada trebuia inaugurată anul acesta, dar termenul s-ar putea să fie amânat pentru 2018. În urma controlului, CNAIR susține că principalele probleme identificate au fost: calitatea slabă a materialelor, mobilizarea insuficientă a constructorilor şi calitatea neconformă a unora dintre lucrările executate. Dacă nu vor remedia, constructorii riscă chiar și rezilierea contractelor.

Rambleul de 70 de metri lungime şi 11 metri lăţime a căzut la sfârșitul săptămânii trecute, în zona localității hunedorene Holdea, iar în prezent constructorul s-a mobilizat pentru a remedia deteriorarea, au spus reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Lotul 3 din autostrada Lugoj – Deva este una dintre cele mai avansate secţiuni aflate în construcţie, fiind realizată în proporţie de aproape 80%, şi era programat pentru deschidere anul acesta. Contractul pentru construirea celor 21 de kilometri ai lotului 3 Lugoj – Deva a fost atribuit asocierii S.C. Teloxim Con S.R.L. – COMSA S.A. – Aldesa Construcciones S.A. – Arcadis Eurometudes SA pentru 579,93 milioane de lei. Data de începere a lucrărilor a fost 27 noiembrie 2013, iar cea pentru finalizarea lor era, conform contractului, 27 mai 2016. Noul termen pentru terminarea lucrărilor, precizat pe site-ul CNAIR, este luna august 2017, dar acum, cu siguranță și acesta va fi depășit.

În cazul în care nu remediază rapid deficiențele, constructorul riscă rezilierea contractelor

Conducerea CNAIR SA a dispus în ultimele luni mai multe acţiuni inopinate de control în urma cărora au fost identificate o serie de neconformităţi. „Cea mai recentă acţiune de control a fost trimisă pe şantierul lotului 3 al autostrăzii Lugoj –Deva, în urma apariţiei unei surpări a terasamentului pe o lungime de 70 de metri şi o lăţime de 11 metri. Echipa de control de la faţa locului urmează să evalueze situaţia în vederea stabilirii cauzelor care au produs evenimentul şi să prezinte un raport”, se arată într-un comunicat al CNAIR. Până în prezent au fost desfăşurate acţiuni de control privind calitatea lucrărilor (echipe formate din specialişti ai CNAIR SA şi CESTRIN) pe şantierele autostrăzilor Lugoj-Deva şi Sebeş-Turda. „Principalele probleme identificate au fost: calitatea slabă a materialelor, mobilizarea insuficientă a constructorilor şi calitatea neconformă a unora dintre lucrările executate. Au fost emise rapoarte cu problemele constatate şi s-au dispus măsuri contractuale de remediere. CNAIR SA a adus cu această ocazie la cunoştiinţa Constructorilor şi Consultanţilor că în cazul în care nu remediază rapid deficienţele, măsurile contractuale de penalizare pot merge până la rezilierea contractelor din culpa Antreprenorilor”, se mai arată în comunicatul de presă.

Tags

3 Comments

  1. Pai, mai oameni buni, cum sa nu se surpe viitoarea autostrada cand la Laboratorul firmei lucreaza o echipa ”exceptionala” formata din doi bine cunoscuti oameni (Cuplul de aur Mirela si Adi, e prea mult spus oameni) care REZOLVA TOT…si asa normal ca se darama si se va mai darma si in alte locuri pentru ca acestia 2 au fost acolo de la inceput.Iar Constructorul…este la fel ca cei 2 mentionati mai sus foarte slab si nu isi da interesul pentru calitatea lucrarii ci doar are grija sa economiseasca cat mai mult.ASA CA PICA SI VA PICA !!!!