glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Taximetriştii din Hunedoara cer majorarea tarifelor cu 50 la sută

Principalele companii de taximetrie din Hunedoara solicită Primăriei creşterea tarifului maximal aplicat în oraş cu 50 de procente. Argumentele lor sunt scumpirile de la carburanţi şi consumabilele auto, creşterea costurilor cu forţa de muncă, dar şi faptul că tariful maximal valabil în oraş nu a mai fost majorat din 2008.

Primăria Hunedoarei supune dezbaterii publice un proiect de hotărâre prin care se propune creşterea tarifului maximal pentru transportul în regim de taxi de la 1,9 lei pe kilometru, cât este acum, la 2,9 lei.

Cel mai probabil, proiectul va fi supus la vot în Consiliul Local în şedinţa ordinară a acestui for din luna decembrie.

În nota de fundamentare a proiectului, Primăria arată că solicitarea de creştere a tarifului maximal pe kilometru a fost făcută de cele două companii importante de profil care activează în oraş: Mobil Taxi şi Corvin Taxi. Acestea îşi argumentează solicitarea prin faptul că preţurile maximale stabilite de Primărie nu au mai fost majorate din 2008 şi, în plus, în ultimele trei luni, au crescut constant preţurile la carburanţi şi consumabile auto. La aceste creşteri se adaugă şi costuri mai mari cu impozitele, autorizaţiile şi alte taxe specifice domeniului, dar şi majorarea cheltuielilor cu munca vie, după cum spun operatorii de taxi.

În acelaşi proiect de hotărâre, se mai propune ca tariful maximal pe kilometru practicat în Hunedoara pe timp de noapte să poată fi mai mare cu cel mult 50 la sută decât cel aplicat în timpul zilei.

Conform iniţiativei Primăriei, taximetrele vor trebui să aibă afişate, în interior, tarifele de zi şi de noapte astfel încât să poată fi consultate cu uşurinţă de client, pe un tipizat care, obligatoriu, trebuie să aibă şi ştampila primăriei. De asemenea, tarifele trebuie înscrise şi pe exteriorul maşinilor în aşa fel încât ele să poată fi citite de la o distanţă de cel puţin 5 metri.