glasul-hd.ro Web analytics

ActualitatePolitică

Tărăboiul liberal s-a mutat la Deva. Organizaţia municipală PNL din reşedinţa de judeţ i se opune preşedintelui interimar Florin Roman în chestiunea promovării lui Francisc Kovacs consilier local

Florin Roman ar fi insistat ca Francisc Kovacs să fie numit consilier local în locul lui Dan Crişan (devenit consilier personal al primarului Devei). Organizaţia municipală se opune ideii şi, se pare, va trece chiar la excluderea lui Kovacs din partid. Şefii de la judeţ au însă ultimul cuvânt.

După demisia „grupului Arion” din PNL Hunedoara, motivată de faptul că Florin Roman conduce organizaţia judeţeană „cu bocancii şi prin WhatSapp”, apar tensiuni şi între liderul interimar al liberalilor hunedoreni şi cei din Deva.

Acuzat că a fraternizat cu ALDE

Florin Roman ar fi propus ca locul lăsat liber în Consiliul Local Deva de către Dan Crişan să fie ocupat de următorul pe listă – Francisc Kovacs. Membrii PNL Deva s-au opus însă, pe motiv că, la alegerile parlamentare, Kovacs ar fi făcut campanie pentru ALDE. „Domnul Kovacs a fost trecut pe listă, în primăvara anului trecut, pe vremea-n care organizaţia PNL Deva era condusă de Petru Mărginean. În campania pentru parlamentare însă, domnul Kovacs a făcut campanie pentru ALDE. Chiar avem imagini cu el împărţind materiale electorale împreună cu membri ai ALDE. Domnul Roman l-a susţinut pe motiv că are nu ştiu câţi pensionari în spate şi ar fi un semnal prost să nu-l promovăm în CL. Noi nu avem nimic cu niciun pensionar, Doamne fereşte, doar că aproape toţi membrii PNL Deva care au muncit în campanie s-ar simţi umiliţi dacă un om care a făcut campanie pentru un alt partid ar fi promovat în Consiliul Local. În Biroul Permanent, din 25 de membri prezenţi, 22 au votat împotriva propulsării domnului Kovacs în CL. În cazul în care, conducerea organizaţiei judeţene insistă cu domnul Kovacs, noi îi vom retrage sprijinul politic. Pe de altă parte, chiar mâine (astăzi – n.red.) sau poimâine va fi o altă şedinţă a Biroului Permanent al PNL Deva în care se va propune excluderea domnului Kovacs din partid”.

În detrimentul lui Kovacs, liberalii deveni spun că mandatul de consilier local ar trebui ocupat de Romeo Deteşan, aflat al doilea „sub linie” pe lista PNL Deva.

Roman: „Aştept propunerea”

Florin Roman pare că bate în retragere, probabil nedorind să alimenteze un nou scandal intern, de genul celui de la Hunedoara. Acesta spune că nu a făcut nicio propunere pentru ocuparea mandatului devenit vacant prin demisia lui Dan Crişan. „Eu le-am atras atenţia colegilor de la Deva asupra faptului că, de trei luni, nu avem validat un consilier în locul lui Dan Crişan. Asta a fost discuţia, nu s-au pronunţat nume. Eu le-am spus «Rezolvaţi-vă problema la Deva». Ei au făcut o şedinţă, au discutat, au susţinut că acel domn a făcut campanie pentru ALDE şi urmează să ne clarificăm vizavi de problema asta. Nu e niciun scandal. Sunt lucruri procedurale într-un partid. Vom analiza propunerea lor, să vedem cu ce propunere vin. Dacă vin cu propunerea Romeo Deteşan, să vină, niciun fel de problemă”.

Francisc Kovacs: „Eu nu mă cobor în mocirlă”

Ex-consilierul liberal Francisc Kovacs neagă faptul că ar fi făcut campanie cot la cot cu membri ai ALDE, aşa cum îl acuză colegii săi din PNL Deva, bazându-se pe o serie de imagini în care acesta apare alături de Marius Surgent şi Marius Muzicaş la o acţiune de „Ziua persoanelor vârstnice”, organizată pe 1 octombrie 2016. Francisc Kovacs spune că a fost vorba de mai multe organizaţii care au dorit să-i cadorisească pe membrii CAR-ului Pensionarilor din Deva, unde el este preşedinte: „Au fost vreo cinci organizaţii care au dorit să-i sărbătorească pe pensionari. Cum era să mă opun? Au venit, au dat pachete, iar eu am fost de acord, dar le-am spus să nu facă acolo campanie electorală. Cum era să mă duc eu în campanie împreună cu ALDE câtă vreme eu eram primul sub linia pentru Consiliul Local?! Eu nu mă bag în mocirla asta. Eu nu am trădat niciodată partidul. Dacă ei consideră că n-au nevoie de mine, înseamnă că au altul mai bun. Dacă mă dau afară, vor vedea că eu nu plec la alt partid. Partidul meu sunt pensionarii de care răspund”, a declarat Kovacs.

Tags