glasul-hd.ro Web analytics

Eveniment

Tâlharul de la cazinoul din Valea Jiului, prins după ce a comis fapte similare în Oradea

Bărbatul care a jefuit un cazino din Petroșani, la finalul lunii septembrie, fugind cu peste 30.000 de lei, a fost prins în noaptea de luni spre marți, de polițiștii din Oradea. Acesta ar fi încercat să dea două lovituri similare, în această localitate, dar oamenii legii de aici l-au prins la 5 minute după a doua tentativă de jaf.

O angajată a unui cazino din Petroșani a trăit momente de coșmar, în urmă cu două săptămâni. Atunci, o persoană cu cagulă pe față și înarmată cu un cuțit a intrat în incinta localului și, amenințând-o că îi taie gâtul, a furat toți banii. Deși oameni legii hunedoreni au fost alertați imediat, nu l-au prins pe faptaș. Acesta este un tânăr din Aninoasa, în vârstă de 20 de ani, care și-a încercat „norocul” și în altă localitate. În noaptea de luni spre marți, omul a vrut să dea două lovituri, în Oradea. Soarta nu i-a surâs, de data asta. „El este cercetat şi pentru că marți, 10 octombrie a.c., în jurul orei 03.05, după ce a pătruns într-o sală de jocuri aparținând unei societăți comerciale din Oradea, purtând pe cap o cagulă, ar fi amenințat casiera cu un pistol și ar fi solicitat banii din casierie. Acesta nu a reușit însă să sustragă bunuri sau valori, întrucât angajata societății a ieșit din sala de jocuri și a strigat după ajutor, cel în cauză fugind de la fața locului. Același tânăr este bănuit de polițiștii orădeni că tot marți, 10 octombrie a.c., în jurul orei 05.25, ar fi pătruns în aceeași modalitate într-o altă sală de jocuri aparținând unei societăți orădene, însă nu a reușit să sustragă nici de acolo bunuri sau valori, întrucât una dintre angajate a reușit să activeze butonul de panică”, susțin polițiștii.

Tâlharul și complicele au fost arestați

Văzând că și cea de-a doua casieriță a dat alarma, tâlharul a dat bir cu fugiții. Polițiștii orădeni însă l-au prins în 5 minute de la comiterea celei de-a doua tentative. Oamenii legii au descoperit asupra sa atât cagula, cât și pistolul, unul de tip airsoft, folosite pentru comiterea faptelor. Magistrații Judecătoriei Oradea au emis pe numele său un mandat de arestare pentru 30 de zile.

Poliţiştii hunedoreni au stabilit că tânărul de 20 de ani arestat la Oradea a fost ajutat la comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată din Petroşani de un tânăr de 24 de ani, din municipiul Petroşani, care l-a așteptat în zona săvârșirii faptei și l-a transportat cu un autoturism, ulterior suma de bani sustrasă fiind împărțită de cei doi. „Complicele a fost depistat tot pe raza municipiului Oradea, fiind preluat de o escortă formată din polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Hunedoara și predat polițiștilor din cadrul Biroului de Investigații Criminale – Poliția Municipiului Petroșani”, au declarat reprezentanții IPJ Hunedoara. Și pe numele acestuia judecătorii de la Petroșani au emis mandat de arestare pentru 30 de zile.

Loading...