glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Tabără de excelenţă pentru elevii săraci, dar buni la carte

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST) Hunedoara şi Consiliul Judeţean au încheiat un parteneriat prin care vor organiza o tabără de excelenţă pentru 30 de elevi hunedoreni care s-au remarcat la învăţătură şi provin din familii cu probleme financiare.

Tabăra va avea loc în perioada 25 – 31 august 2014, la Centrul de Agrement pentru Tineri şi Copii Căprioara. Elevii vor fi selectaţi cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara şi vor fi supravegheaţi de trei profesori recomandaţi de ISJ.

Proiect demarat încă de anul trecut

Organizarea şi realizarea proiectului care îşi propune să îi recompenseze pe cei mai buni elevi din judeţul Hunedoara, dar care au o situaţie financiară precară, necesită un buget total de 18.000 lei. Consiliul Judeţean va susţine proiectul cu 10.000 de lei. Am început acest proiect anul trecut, după o iniţiativă comună cu Clubul Rotary Deva şi vom continua şi anul acesta. De asemenea, Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret va fi gazdă şi anul acesta la o altă tabără de excelenţă în care vor participa câte un elev premiant din fiecare judeţ şi din sectoarele capitalei”, a declarat Lorincz Szell, directorul executiv al DJST Hunedoara.