glasul-hd.ro Web analytics

ComunitateÎnvățământ

Sute de elevi cu o situaţie materială precară au solicitat „Bani de liceu”

500 de elevi din învăţământul liceal din judeţul Hunedoara, cu o situaţie materială precară, şi-au depus cereri pentru a beneficia de „Bani de liceu”. Dacă vor întruni toate condiţiile, în urma unor anchete sociale, elevii vor primi, lunar, o bursă socială de 180 de lei.

Ministerul Educaţiei Naţionale va continua şi în anul şcolar 2016 – 2017 programul de protecţie socială destinat elevilor care frecventează cursurile liceale, intitulat „Bani de liceu”. Iniţiativa se adresează elevilor care se află în întreţinerea familiilor al căror venit brut lunar pe membru de familie, în ultimele trei luni anterioare depunerii cererii, este de maximum 150 de lei, precum şi elevilor care beneficiază de o măsură de protecţie, ori sunt aflaţi sub tutelă. Pentru a beneficia de sprijinul financiar, care se acordă prin programul „Bani de liceu”, cei care se încadrează în categoriile menţionate au fost nevoiţi să depună o cerere la secretariatul liceului la care învaţă. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara, pentru a beneficia de acest sprijin financiar şi-au depus cereri sute de elevi. „Avem un număr de 500 de solicitanţi ai programului de protecţie socială intitulat ‹Bani de liceu›. În perioada 2 – 6 noiembrie vor fi efectuate anchetele sociale, o perioadă de contestații, iar în data de 6 noiembrie vom ști exact numărul total de beneficiari ai bursei sociale”, a declarat purtătorul de cuvânt al IŞJ Hunedoara, Claudia Anca.

Peste 20 de absenţe nemotivate duc la pierderea bursei

Ajutorul social nu este condiţionat de obţinerea unor performanţe şcolare, dar, totuşi, elevii trebuie să îndeplinească o singură condiţie – nu trebuie să absenteze nemotivat. Astfel, dacă un elev, care beneficiază de această bursă în valoare de 180 de lei, lunar, face într-un an şcolar 20 de absenţe nemotivate, atunci el va pierde ajutorul financiar de la stat.

180 de lei este valoarea bursei sociale pe care o pot primi, lunar, elevii cu o situaţie materială precară.

Tags