glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Surprize şi o semifinală şoc în Cupa României pe judeţ

Faza judeţeană a Cupei României la fotbal a programat miercuri după amiază partidele contând pentru sferturile de finală ale competiţiei. Primele patru clasate din sezonul trecut au evoluat in-corpore în deplasare, iar rezultatele înregistrate – trei dintre ele au fost eliminate, două fiind învinse chiar la scor – au confirmat schimbările drastice produse în actualul sezon în ierarhia Ligii a patra hunedorene.

În cel mai echilibrat meci al rundei, Şoimul Băiţa – vicecampioana ediţiei trecute de campionat – a fost învinsă neaşteptat la Brad de Aurul, o echipă care şi-a intrat în formă abia acum, pe final de sezon. Deţinătoarea trofeului, Inter Petrila, s-a impus la Călan în faţa Victoriei, revelaţia Ligii a patra, dovedind că există la momentul actual o diferenţă mare între locul 2 şi locul 3 din campionat. Nu atât victoria, cât mai ales proporţia scorului a surprins în întâlnirea de la Geoagiu dintre Gloria Proinstal şi Hercules Lupeni. Nu se poate spune acelaşi lucru despre partida de la Hunedoara dintre liderul judeţean CS din localitate şi Retezatul Haţeg, finalista ediţiei trecute de Cupa României, în care gazdele au zdrobit „resturile” unei formaţii care în sezoanele trecute s-a bătut la podium.

În semifinalele programate pe 30 mai se vor întâlni Aurul Brad – Gloria Geoagiu şi Inter Petrila – CS Hunedoara, ultima reprezentând fără îndoială partida-şoc a competiţiei. Regulamentul este cel obişnuit, dacă după 90 de minute scorul se menţine egal, se vor juca două reprize de prelungiri a câte 15 minute. Dacă şi după acestea scorul rămâne egal, se vor executa lovituri de departajare.

Se va juca pe terenuri neutre, dorindu-se de către conducerea AJF organizarea unui cuplaj într-o singură locaţie. Finala se va juca la Sântămăria Orlea, în 9 iunie.

Sferturi de finală, rezultate

Gloria Geoagiu – Hercules Lupeni 6 – 2

Aurul Brad – Şoimul Băiţa 3 – 2

Victoria Călan – Inter Petrila 1 – 3

CS Hunedoara – Retezatul Haţeg 9 – 0