NEWS ALERT:
Home / Timp liber / Rețeta zilei / Supa de pui cu taitei de casa
Supa de pui cu taitei de casa

Supa de pui cu taitei de casa

Supa de pui cu taitei este buna oricand si oricum, dar cu taiteii facuti in casa parca e si mai buna.

Ingredientele de care aveti nevoie sunt:
Un kg carne de pui AVIS3000
Trei morcovi
Un pastarnac
O radacina de telina
O ceapa mare
Un catel de usturoi
O jumatate de dovlecel mic
Patrunjel verde
Sare
Piper

Pentru taitei, aveti nevoie de: 
100 g faina
Un ou AVIS3000
Sare

Curatati carnea de pui si puneti-o la fiert. Lasati-o sa fiarba pana da in cateva clocote in apa cu sare, luand spuma de mai multe ori. Asezonati cu sare si piper, curatati legumele si adaugati-le si pe acestea. Cand carnea si legumele sunt fierte, luati supa de pe foc si o strecurati. Carnea si legumele pot fi folosite pentru salata de "boeuf".

Cum se fac taitetii: din 100 de grame de faina, un ou AVIS3000 si un varf de cutit de sare pregatiti aluatul, pe care il framantati foarte bine cu mana sau cu robotul de bucatarie (daca are aceasta functie).
Lasati-l apoi timp de 10 minute, dupa care puteti intinde o foaie subtire, groasa de circa 1 mm. Taieati fasii taiteii, pe care ii lasati pe masa rasfirati timp de 20 de minute, sa se ususce putin, astfel incat sa nu se lipeasca atunci cand ii fierbeti.

Puneti apa la fiert, cu sare. Cand clocoteste, adaugati taitii si fierbeti-i timp de 10 minute. Tineti-i apoi sub un jet de apa rece, scurgeti-i si ii mai fierbeti cu supa inca 3-4 minute. 
Cand e gata, puneti patrunjel verde maruntit si serviti fierbinte.

Pofta bună! Rețetă pregatită de Sebastian Bârgău.

Despre Glasul Hunedoarei

Citește și

39733587_ml2

PUI LAZONE

Ingrediente: 900 g de piept de pui, 420 ml smântână de gătit, 2 lingurițe usturoi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *