NEWS ALERT:
Home / Timp liber / Supă cremoasă cu pui și brânză
supa-crema-de-pui

Supă cremoasă cu pui și brânză

Ingrediente: 450 ml lapte, 100 ml smântână de gătit, 600 ml supă concentrată de pui, 1 piept pui fiert și tăiat fâșii, 2 linguri făină, 2 linguri unt, 2 căţei usturoi, 100 g frunze spanac rupte în bucăţi, 1/2 ardei gras tocat, 1/2 ceapă tocată mărunt, 2 linguri ulei de măsline, 200 g brânză (Brie) tăiată în bucăţi.

Mod de preparare: Căleşte ceapa şi ardeiul în ulei încins, pe foc mediu, cu puţină sare, timp de 6-8 minute, până când se înmoaie. Adaugă spanacul şi usturoiul tocat mărunt. Apoi untul şi odată ce se topeşte pune şi făină, amestecând repede. Pune fâşiile de pui, laptele şi supa concentrată. Lasă totul să dea în clocot şi abia apoi bune bucăţile de brânză (Brie), amestecând până când se topesc. Încorporează smântâna şi lasă supa să dea în clocot la foc mare, amestecând din când în când pentru ca brânza să nu se lipească de baza oalei. Odată ce a dat în clocot, lasă focul mic şi acoperă cu un capac. Fierbe-o timp de 25-30 de minute şi serveşte-o fierbinte. Poftă bună!

Despre Glasul Hunedoarei

Citește și

SECUND

Întrecere mondială a aeromodelelor la Simeria

Platoul aflat la marginea sudică a oraşului Simeria găzduieşte, la finele acestei săptămâni, a doua …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *