glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Succese devene la Campionatul Mondial de Karate UWK

Şase tineri karatişti de la clubul CS Heian Deva şi de la Palatul Copiilor Deva au participat cu succes la cea de-a doua ediţie a Campionatului Mondial de Karate organizat de United World Karate (UWK) la Montecatini Terme, Italia, în perioada 30 noiembrie – 3 decembrie. Trei dintre aceştia au făcut parte din lotul naţional FRK WUKF al României, Federaţia WUKF susţinând financiar participarea lor la aceste întreceri.

KARATE (2)Peste 800 de sportivi reprezentând 45 de ţări au participat la această competiţie în cadrul a patru categorii de vârstă: minicadeţi (13 – 14 ani), cadeţi (15 – 17 ani), juniori (18 – 21 de ani) şi seniori (peste 21 de ani). România s-a clasat pe primul loc în clasamentul pe naţiuni, la această performanţă karateka deveni contribuind cu şase medalii, dintre care trei de aur.

Două titluri mondiale pentru Heian şi unul pentru Palatul Copiilor Deva

Clubul Sportiv Heian a aliniat la start cinci sportivi, pe Andra Daniliuc, Diana Tatoiu, Diana Josan, Victor Kuţaba şi Oana Tomiuc, aceasta din urmă profesor antrenor la club, iar de la Palatul Copiilor a concurat Anda Avram, profesor antrenor Marius Biji.

În întrecerea senioarelor Andra Daniliuc a câştigat locul întâi în proba de kata individual şi s-a clasat pe locul doi la kata individual open, iar la cadeţi Victor Kuţaba a obţinut de asemenea locul 1 la kata individual şi locul 2 la kata individual open. Cel de-al treilea titlu la Campionatul Mondial United World Karate a fost câştigat de Anda Avram (15 ani) la kata individual stilul karate adaptat. Echipa de senioare alcătuită din Andra Daniliuc, Diana Tatoiu şi Oana Tomiuc s-a clasat pe locul 3 în proba de kata echipe, adjudecându-şi medalia de bronz. Au mai reuşit calificări în finale, cu clasări între primele şase locuri în probe individuale Diana Tatoiu şi Diana Josan.

“Considerăm că aceste rezultate sunt de excepţie, cele şase medalii, trei de aur, două de argint şi una de bronz cucerite de sportivii noştri contribuind la clasarea României pe primul loc între cele 45 de ţări participante la Campionatul Mondial de Karate UWK. Mulţumim tuturor celor care au încredere în noi şi ne susţin, în special directoarei de la Palatul Copiilor Deva, Gabriela Sorina Cobori. Pentru noi competiţiile din acest an au luat sfârşit, urmează să ne pregătim pentru participarea anul viitor la Campionatele Europene din Malta în vară şi la Campionatele Mondiale WUKF din Scoţia”, a declarat Marius Biji, profesor coordonator al Cercului de Karate de la Palatul Copiilor Deva, pentru Glasul Hunedoarei.

 

 

Loading...