NEWS ALERT:
Home / Comunitate / Social / Studenţii francezi ajută la promovarea judeţului Hunedoara
Studenţii francezi ajută la promovarea judeţului Hunedoara

Studenţii francezi ajută la promovarea judeţului Hunedoara

Imaginea judeţului Hunedoara şi a municipiului Deva va fi promovată de patru studenţi de la Universitatea din Belfort, Franţa. Trei dintre studenţii francezi, Martin Tanguy, Maxime Clement, Alex Whal au venit în judeţul Hunedoara, în cursul lunii ianuarie, în cadrul unui parteneriat încheiat între Universitatea Belfort şi Universitatea Tehnică din Petroşani. În cadrul stagiului de practică universitară aceştia îşi propun să identifice şi să creeze o bază de date cu firmele din judeţul Hunedoara care activează în domenii precum: fabricarea componentelor electronice, diverselor subansamble, motoare/generatoare, producţie materiale plastice, tratamente termice, dar şi a celor care activează în industria uşoară. Realizarea acestui portofoliu de către cei trei studenţi ar permite companiilor franceze din zona Belfort să contacteze mai rapid întreprinderi care pot furniza servicii cu dezvoltare în judeţ.
De asemenea această iniţiativă este un ,,exerciţiu de imagine pentru judeţ” după cum precizează purtătorul de cuvânt al Primăriei Deva, Andrei Nistor.
Cel de-al patrulea oaspete este o studentă de 23 de ani, Aline Fierobe, care studiază relaţiile internaţionale ale organizaţiilor. Tânăra a sosit în urmă cu o săptămână la Deva şi va efectua stagiul de practică în cadrul Primăriei până în luna mai. Stagiul ei are ca finalitate creionarea unei strategii care vizează relaţiile externe şi promovarea imaginii municipiului Deva în Franţa, precum şi realizarea lucrării de licenţă.
Cei patru studenţi au ales România deoarece nu cunoaşteau prea multe despre această ţară, despre modul de viaţă şi cultura românilor. Aline Fierobe a declarat că a ales Deva în urma mai vechii colaborări dintre oraşul Belfort şi îşi doreşte să schimbe percepţia tinerilor şi a francezilor despre România şi pentru a determina cât mai mulţi studenţi francezi să vină în ţara noastră.

Despre Glasul Hunedoarei

Citește și

SECUND Cristian Istoc 7627

Sindicatele din CEH strâng rândurile

Sindicatul „Solidaritatea” nu mai contestă reprezentativitatea sindicatului „Muntele”. SLIEDM e pe cale să procedeze la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *