glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateAdministrație

Strategie pentru bani europeni destinaţi comunităţilor marginalizate

Primăria Hunedoarei a semnat, ieri, un contract pentru întocmirea unei strategii în baza căreia se pot atrage în municipiul amintit finanţări în valoare de până la 7 milioane de euro, bani destinaţi comunităţilor marginalizate (indiferent de etnie).

„Am semnat contractul pentru prima etapă a întregului demers. Este vorba despre o finanţare de 50.000 de euro, bani care vor fi folosiţi pentru întocmirea unei strategii referitoare la comunităţile marginalizate din municipiu. Peste patru luni, după ce va fi gata strategia, în baza acesteia vom depune mai multe proiecte prin care ne dorim să reducem discrepanţele dintre comunităţile marginalizate şi restul oraşului. Vom încerca să depunem proiecte pe POR – Axa 9, unde finanţările pot ajunge până la 5 milioane de euro, dar şi pe POCU (Programul Operaţional Capital Uman – n.red.), unde putem ajunge la o finanţare maximă de 2 milioane de euro”, declară primarul Hunedoarei, Dan Bobouţanu.

Acesta adaugă că proiectele care vor fi depuse în baza strategiei pentru care s-a semnat ieri contractul de finanţare pot merge de la anvelopări termice de blocuri şi cabinete medicale, până la servicii sociale şi programe after-school.

Loading...