glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Ştrandul de la Hunedoara va fi gata în iulie

Mai multe obstacole apărute la momentul execuţiei lucrărilor au făcut ca inaugurarea noului ştrand din Hunedoara să fie amânată. Iniţial, se dorea ca ştrandul să fie deschis pe 1 iunie. Acum, se pare că va fi deschis în prima parte a lunii viitoare.

„Am avut o discuţie foarte aplicată cu reprezentanţii constructorului şi am toate motivele să sper că vom putea deschide ştrandul cândva în perioada 1 – 15 iulie. Au fost întârzieri din motive tehnice. De exemplu, soluţiile de colectare a apei din bazine au trebuit executate manual, din cauză că bazinele au margini rotunjite. Dacă ar fi avut linii drepte, problema asta s-ar fi rezolvat mult mai rapid. Acum se montează liner-ul (învelitoarea care asigură o şi mai bună hidro-izolare a piscinelor şi bazinelor de înot – n.red.)”, declară Viorel Arion, primarul Hunedoarei. Primarul adaugă că încă nu au fost stabilite tarifele de intrare în ştrand, dar a precizează că, cel mai probabil, acestea vor fi similare cu cele percepute la vechiul bazin de înot al oraşului: 16 lei pentru adulţi, respectiv 10 lei pentru copiii mai mari de 5 ani. Pentru copiii mai mici de 5 ani nu se percepe taxă de intrare.

 Maximum 450 de clienţi simultan

Ştrandul de la Hunedoara este amplasat în spatele hypermarket-ului Kaufland, între Bazinul de înot şi Stadionul „Michael Klein”. Conform proiectului prezentat anul trecut, acesta are o suprafaţă totală de aproape 9.000 de metri pătraţi, un bazin pentru adulţi de aproximativ 2.400 de mp şi unul pentru copii de 108 mp. Ştrandul va putea primi simultan cel mult 450 de persoane, va dispune de 120 de locuri la terasele din jurul bazinelor, de 270 de şezlonguri, de 57 de cabine de schimb şi va avea şi un „bar în apă”.
Ulterior aprobării proiectului în Consiliul Local, primarul Viorel Arion a propus şi achiziţionarea unei „bile pentru valuri”, instalaţie care a costat aproximativ 100.000 de euro, argumentând decizia prin faptul că ştrandul de la Hunedoara va atrage clienţi nu doar din oraş, ci din întreaga zonă. În total, investiţia se ridică la aproximativ 2 milioane de euro. Vechiul ştrand al Hunedoarei, situat în zona „Valea Seacă” nu a mai funcţionat din 1985 – 1986, dar reabilitarea lui ar fi fost ineficientă din cauză că este situat la un kilometru distanţă de marginea estică a oraşului, iar la costurile efective de reconstruire şi reamenajare s-ar fi adăugat şi cele cu aducţiunea de apă, cea veche fiind distrusă.