glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Stradivarius, la Castelul Corvinilor

Răzvan Stoica se întoarce în județul Hunedoara, împreună cu vioara Stradivarius și pianista Andreea Stoica, într-un proiect de muzică clasică ce va avea loc la Castelul Corvinilor, în perioada 30 august – 1 septembrie 2017.

După un concert de succes, la Deva, de Ziua Europei, cel mai bine cotat violonist român al momentului, Răzvan Stoica, revine în județul Hunedoara, în cadrul proiectului „Stradivarius Music Nights by the Castle”, împreună cu Kamerata Stradivarius Orchestra Olanda, care va susține primul său concert în România. Concertele din cadrul   „Stradivarius Music Nights by the Castle” se vor desfășura în curtea exterioară a Castelului Corvinilor, în perioada 30 august –  1 septembrie 2017 și vor avea următorul program: 30 august – Răzvan Stoica-vioară, Andreea Stoica – pian și Kamerata Stradivarius Orchestra Olanda, „4 Anotimpuri” de Antonio Vivaldi, „4 Anotimpuri” de  Astor Piazzolla; 31 august – Duo Colompar & friends – Ștefan Colompar (vioară), Ana – Maria Colompar (pian), Alexandu Cena (chitară clasică), Darius Darabant (contrabas) –clasic cafe & jazz; 1 septembrie – Răzvan Stoica –vioară, Andreea Stoica– pian și  Kamerata Stradivarius Orchestra Olanda, „THE MAGIC OF STRADIVARIUS”. Din repertoriu: Paganini, Pugnani/Kreisler, Piazzolla, Ciprian Porumbescu, Chopin, Bazzini. Spectacolele vor începe la ora 20:30.

Artişti unici şi o orchestră atipică

Răzvan Stoica este considerat de critici drept cel mai mare violonist al generaţiei sale. Cântă la o vioară Stradivarius fabricată în 1729, privilegiu câştigat în urma unei competiţii la care au mai luat parte alţi 170 de concurenţi. Împreună cu sora sa, Andreea Stoica, formează un duo inseparabil, care are la activ concerte de succes în Europa, SUA şi Japonia.

Ştefan Colompar este devean, iar acum este principalul violonist alt Filarmonicii din Timişoara. Soţia sa, Ana – Maria este absoventă a Facultăţii de Muzică din Timişoara, a urmat cursuri cu profesori recunoscuţi, iar talentul muzical şi-l exprimă atât vocal cât şi prin intermediul clapelor pianului.

Kamerata Stradivarius Orchestra, cea de-a treia atracţie principală a evenimentului de la Castelul Corvinilor, a fost înființată în 2010, in Olanda, cu ideea de a realiza un concert cu o formație flexibilă, fără un dirijor și s-a transformat rapid într-o orchestră de cameră de renume mondial.

Tags