glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Ştiinţa Petroşani a reluat cu victorie campionatul în Divizia Naţională

Prima etapă a returului Diviziei Naţionale de Seniori la rugby a adus totodată şi prima victorie din 2017 pentru sportivii de la Ştiinţa Petroşani. Rugbyştii petroşăneni au câştigat cu 27 – 20 în faţa celor de la Clubul Sportiv Mănăştur partida susţinută sâmbătă, în deplasare, pe terenul din Parcul Sportiv „Iuliu Haţieganu”.

Dacă în tur Zaharescu, Tandea şi compania s-au impus la Petroşani cu un 71 – 10 fără istoric, în urma a 11 eseuri marcate, de data aceasta jocul a fost incomparabil mai echilibrat, cu o replică a gazdelor mult mai bună şi cu un rezultat incomparabil mai strâns. Să amintim că CS Mănăştur beneficiază de colaborarea cu “U” Cluj, prim-divizionara din Superligă, de la care împrumută ocazional jucători pentru unele meciuri.

Cinci eseuri, fără punct bonus ofensiv

A fost o partidă în care accentul s-a pus pe ofensivă, cu opt eseuri marcate – cinci de către oaspeţi, trei de către gazde. Din păcate şuteurii nu au fost deloc „în picior”, reuşind câte o singură transformare pentru echipele lor. Autorii încercărilor petroşănene au fost Remus Zaharescu – două, Marius Chiriac, Adrian Mihalachi şi Mirel Popescu câte una. Cum regulamentul în DNS este diferit de cel din Rugby Championship şi din Six Nations (unde patru eseuri înseamnă automat bonusul ofensiv, indiferent de alte considerente), aici fiind adoptat cel din Rugby Europe (unde contează şi diferenţa faţă de adversar), Ştiinţa a obţinut doar cele patru puncte pentru victorie, fără să primească şi punctul bonus ofensiv.

În aceste condiţii formaţia din Valea Jiului a rămas pe poziţia secundă în clasament, însă s-a îndepărtat la încă un punct de primul loc.

Trei victorii pentru oaspeţi în patru meciuri din etapă

Distanţa faţă de CS Năvodari a crescut acum la opt puncte, deoarece constănţenii s-au impus la Arad în faţa celor de la CSUAV cu un concludent 54 – 15, reuşind opt eseuri (Zăpan şi Ignea câte două, Trandafir, Grigoraş, Comănici şi Agiacai câte unul) şi obţinând astfel o victorie de cinci puncte în clasament.

O a treia victorie în deplasare din cele patru partide ale etapei a fost obţinută de RC Municipal Galaţi, care s-a impus cu 27 – 17 la Buzău în faţa celor de la Stejarul, surprinzător dacă ne uităm la poziţiile din clasament şi la evoluţiile din tur ale celor două echipe.

În fine, singurul succes al gazdelor a aparţinut Bucovinei Suceava, care a câştigat cu 20 – 14 (4 – 2 la eseuri) în faţa RC Bârlad.

Etapa viitoare programează sâmbătă derbyul dintre CS Năvodari şi Ştiinţa Petroşani, care poate decide dacă liderul se va detaşa decisiv în clasamentul DNS sau dacă lupta va rămâne deschisă în continuare în acest retur.

CS Mănăştur – CS Ştiinţa Petroşani 20 – 27

ŞTIINŢA: 15. M. Chiriac – 14. R. Zaharescu (cpt), 13. M. Nastasiei, 12. Fl. Coge-Mureşan, 11. Al. Cucoş – 10. Fl. Tandea, 9. Ad. Mihalachi – 7. B. Pîrvu, 8. M. Popescu, 6. Al. Dan – 5. C. Barbu, 4. A. Sofian – 3. Al. Dumbravă, Cl. Popovici, 1. V. Popa. Rezerve: 16. D. Ivan, 17. L. Pârvu, 19. R. Varaşeţ, 20. C. Chiţa, 21. G. Năstase.

Tags