glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Ştiinţa Petroşani a ratat participarea în play-off în Divizia Naţională

Pentru prima oară de la introducerea sistemului cu play-off în Divizia Naţională de Seniori (DNS) la rugby Ştiinţa Petroşani a rămas în afara turneului final al celor mai bune patru (sau cinci, după caz) echipe din cel de-al doilea eşalon rugbystic al ţării. Ştiinţa a terminat sezonul regulat pe locul 5 (din 8 participante), la nouă puncte de ocupanta locului 4, ultimul care aducea calificarea în lupta pentru titlu.

Ultima etapă a sezonului regulat din DNS a adus rezultate scontate, favoritele impunându-se pe linie. Au fost consemnate trei victorii ale oaspeţilor şi una singură a gazdelor, iar ordinea în clasament   s-a păstrat neschimbată. Singura necunoscută era cine va termina pe locul 2, însă Tomitanii nu au avut niciun fel de emoţii la Arad, câştigând cu bonus ofensiv, astfel că pentru un singur punct în plus au terminat în faţa celor de la CS Năvodari.

Înfrângere pe teren propriu în faţa liderului

Ştiinţa a rezistat mai mult decât onorabil în prima repriză disputată la Petroşani în compania câştigătoarei primei faze a DNS, Gloria Buzău, oaspeţii având la pauză un avantaj de numai două puncte pe tabelă. În partea secundă, pe fondul căderii fizice a gazdelor, buzoienii s-au distanţat decisiv şi şi-au trecut în cont o nouă victorie. Raportul eseurilor a fost 4 – 6, pentru petroşăneni înscriind Dragoş Lucan, Mirel Popescu, Claudiu Popovici şi Adrian Mihalachi, două dintre ele transformate, iar pentru oaspeţi Alin Dumitrache, Alexandru Bisceanu, Cosmin Raţiu, Petro Kobylianski şi Ionuţ Platon câte unul, toate transformate, plus un eseu de penalizare.

Clasamentul sezonului regulat 2017 – 2018 al DNS arată astfel:

  1. Gloria Buzău 59 puncte
  2. Tomitanii Constanţa 54 p
  3. CS Năvodari 53 p
  4. RC Bârlad 38 p
  5. Ştiinţa Petroşani 29 p
  6. RCM Galaţi 18 p
  7. CSU AV Arad 15 p
  8. Bucovina Suceava 8 p

În semifinalele din play-off se vor întâlni în manşă unică, în 12 mai, Gloria Buzău – RC Bârlad şi Tomitanii Constanţa – CS Năvodari.

Utima etapă, rezultate

CSUAV Arad – Tomitanii Constanţa 15 – 53

RCM Galaţi – Bucovina Suceava 53 – 16

RC Bârlad – CS Năvodari 23 – 36

Ştiinţa Petroşani – Gloria Buzău 24 – 42