glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Ştiinţa Petroşani rămâne în Divizia Naţională

Nu s-a întâmplat nici o minune din punct de vedere financiar şi astfel Ştiinţa Petroşani, câştigătoarea titlului din Divizia Naţională de Seniori (DNS) în sezonul trecut, nu va putea să onoreze cu prezenţa Superliga Naţională de rugby. Mâine, 19 februarie, este termenul limită de confirmare a înscrierii în Superligă, iar formaţia din Petroşani nu a reuşit să găsească din decembrie trecut şi până acum un sponsor privat care să acopere măcar o parte din cheltuielile suplimentare care decurc din trecerea într-un eşalon valoric superior.

Superliga e prea mult pentru cluburile din DNS

„Nu s-a ivit nimic nou, aşa că vom rămâne în Divizia Naţională. Deocamdată nici o echipă din DNS nu are forţa financiară să urce în Superligă. Doar Iaşiul are nişte promisiuni, nu ştiu dacă au şi primit banii respectivi, e problema celor de acolo. Dacă vor merge în Superligă o vor face de pe locul 4 din Divizie, pentru că Federaţia ne-a întrebat pe toţi, în ordinea clasamentului, Petroşani, Năvodari, Galaţi, Iaşi, dacă ne înscriem în Superligă. S-a dorit o competiţie cu măcar opt participante, nu cu şase ca acum, dar vedeţi că practic nimeni din DNS nu îşi poate permite cheltuielile în plus pe care le aduce prezenţa acolo. E mare păcat, pentru că dacă puteam patru dintre noi să urcăm în Superligă era o competiţie mai dinamică, cu partide interesante. Bine, pierdeam la Timişora, Baia Mare, dar aveam şi meciuri echilibrate între noi. Revenind la formaţia noastră, până la startul campionatului urmează să ne completăm lotul de jucători. Câţiva dintre rugbyştii noştri au mers să dea probe de joc la Iaşi, chiar azi au plecat într-un cantonament la Vatra Dornei. Vom vedea dacă şi câţi dintre ei vor fi reţinuţi la echipă, pe ceilalţi îi aşteptăm să vină înapoi la Ştiinţa. Până începe campionatul mai sunt şi admiterile la Universitatea din Petroşani, poate mai găsim ceva băieţi cu talent pentru rugby şi de acolo”, ne-a declarat Emil Drumea, managerul Ştiinţei Petroşani.

Schimbare de sistem cu pauză lungă

După cum am mai informat în ziarul nostru, sistemul competiţional în rugbyul românesc se va schimba din acest an. Mai precis, se va trece la calendarul toamnă – primăvară, astfel încât turul campionatului 2016 va începe în toamna acestui an, nu în primăvară ca până acum. „Săptămâna viitoare, pe 24 şi 25 februarie suntem chemaţi la Bucureşti reprezentanţii tuturor echipelor ca să stabilim programul din acest an. Este o pauză foarte lungă până la reluarea campionatului, nu putem sta aşa, trebuie să avem nişte competiţii până atunci. Cei din Superligă au Cupa Regelui, anul trecut a fost prima ediţie, iar pentru noi, cei din Divizia Naţională, e vorba să avem meciurile din Cupa României şi ceva turnee de rugby în 7. Foarte probabil se vor alcătui două serii pe criterii geografice, astfel că noi vom juca cu Mănăştur – Cluj, Arad, Sibiu, eventual Buzău. În 25 vom afla exact şi vă vom putea spune întregul program competiţional al acestui sezon”, a mai spus Emil Drumea pentru Glasul Hunedoarei.