glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Ştiinţa Petroşani a pierdut la Galaţi în Divizia Naţională de rugby

După ce în etapa inaugurală a sezonului 2017 – 2018 din Divizia Naţională de Seniori (DNS) la rugby Ştiinţa Petroşani a terminat la egalitate pe teren propriu, 19 – 19 cu Rugby Club Bârlad, în cea de-a doua rundă campioana ediţiei din 2016 a fost învinsă la Galaţi de RC Municipal din localitate cu scorul de 36 – 15.

Gazdele au obţinut punctul bonus ofensiv pentru cele cinci eseuri marcate (patru transformate, plus încă o lovitură de pedeapsă completând esaverajul gălăţenilor), faţă de cele două încercări reuşite ale Ştiinţei, una transformată plus o penalitate.

În celelalte meciuri ale etapei a doua CS Năvodari a zdrobit la Suceava pe Bucovina din localitate cu 47 – 29, după un joc spectaculos în care s-au înscris nouă eseuri (patru gazdele, cinci oaspeţii), iar Gloria Buzău s-a impus previzibil la Sânnicolau cu 36 – 17 în faţa celor de la CS Universitatea Aurel Vlaicu Arad, cu punct bonus ofensiv. Partida CS Tomitanii – RC Bârlad a fost amânată pentru 25 noiembrie, fiind cel de-al doilea joc reprogramat pentru trupa din Constanţa după cel din prima rundă cu Bucovina Suceava.

În clasamentul Diviziei Naţionale conduc după două etape CS Năvodari şi SCM Gloria Buzău cu câte 10 puncte (ambele au obţinut bonusurile ofensive în fiecare din cele două partide jucate până acum), urmate de Municipal Galaţi, cu 5 puncte din două meciuri. Ştiinţa Petroşani se află pe locul 5, cu două puncte, la egalitate cu ocupanta locului 4, Rugby Club Bârlad, care are un meci mai puţin disputat şi esaveraj mai bun. Pe locurile 6 şi 7 se clasează deţinătoarea titlului Bucovina Suceava (un joc mai puţin), respectiv CSU AV Arad, ambele fără nici un punct. Nou venita în DNS, echipa Tomitanii Constanţa, încă nu a disputat nici un meci.

Programul etapei a treia din DNS, 14 octombrie

CS Năvodari – Tomitanii Constanţa (ora 10)

Gloria Buzău – Bucovina Suceava (ora 10)

Ştiinţa Petroşani – CSU AV Arad (ora 14)

RC Bârlad – RC Municipal Galaţi (ora 14)