glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Ştiinţa Petroşani mai speră la locul 2 în sezonul regulat

Înfrângerea suferită sâmbătă la Petroşani, 15 – 17 în faţa celor de la RC Bârlad, a complicat mult viaţa Ştiinţei în Divizia Naţională de Seniori (DNS) la rugby. Miza este obţinerea locului 2 la finalul sezonului regulat, din care au mai rămas de disputat două etape, pentru că acesta ar oferi petroşănenilor avantajul terenului propriu în semifinala cu echipa care va ocupa locul 3.

O singură transformare de eseu a făcut diferenţa în disputa cu bârlădenii, ambele formaţii reuşind câte două eseuri şi o penalitate, însă oaspeţii au convertit ambele încercări, în timp ce gazdele numai una. Florin Tandea şi Daniel Ivan pentru Ştiinţa, Iulian Cîtea şi Constantin Varvaroi au culcat balonul în terenul de ţintă advers, însă Sabin Creţu s-a dovedit o idee mai inspirat şi mai precis decât transformerul Ştiinţei.

Trei echipe luptă pentru poziţia secundă

Dacă CS Năvodari a câştigat deja matematic sezonul regulat, lucru previzibil încă din a doua etapă a returului, când a învins pe Ştiinţa Petroşani, pentru locul al doilea lupta se va da foarte probabil până în ultima etapă. Atunci se va juca meciul direct dintre Stejarul Buzău şi Ştiinţa Petroşani, în timp ce a treia echipă implicată în această bătălie, Bucovina Suceava, va avea o misiune dificilă în faţa liderului CS Năvodari. Ştiinţa, chiar dacă pleacă cu un handicap destul de consistent de puncte, are avantajul programului ceva mai uşor şi a unei restanţe rămase de disputat.

Iată situaţia la zi în clasamentul DNS şi programul celor trei pretendente la poziţia a doua:

locul 2 Bucovina Suceava: în deplasare cu RCM Galaţi, acasă cu CS Năvodari;

locul 3 Stejarul Buzău: în deplasare cu CS Năvodari, acasă cu Ştiinţa Petroşani;

locul 4 Ştiinţa Petroşani: acasă cu CSU AV Arad, în deplasare cu Stejarul Buzău, acasă cu RCM Galaţi (restanţa care se joacă în 20 mai)

Tags