glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Ştiinţa Petroşani joacă la Galaţi în Campionatul Naţional de Rugby în 7

După ce săptămâna trecută a încheiat pe locul 3 turneul de la Arad, Ştiinţa Petroşani va evolua sâmbăta aceasta la Galaţi, în cadrul celei de-a doua etape contând pentru Campionatul Naţional de Rugby în 7 (CNR 7) rezervat echipelor din Divizia Naţională de Seniori (DNS).

Rugbyştii petroşăneni au fost repartizaţi în grupa A în acest turneu, urmând să întâlnească, în ordine, pe RCM Galaţi – deţinătoarea trofeului şi gazda acestei runde, RC Bârlad – lidera la zi a CNR 7 şi CS Tomitanii – nou promovată în DNS. A apărut o singură modificare în privinţa adversarilor Ştiinţei faţă de prima etapă de la Arad, cu RC Bârlad în locul CS Năvodari.

Victorii în etapa precedentă în faţa adversarilor din grupă

Reamintim, acum o săptămână cei de la Năvodari au administrat echipei din Petroşani singura înfrângere de până acum, un 29 – 10. În rest Ştiinţa a obţinut victorii la scoruri concludente, 26 – 5 cu RCM Galaţi şi 24 – 5 cu CS Tomitanii în grupă (aceiaşi adversari pe care îi vor avea şi acum) şi 26 – 7 cu CSU Arad în meciul pentru locul 3.

Din grupa B a turneului de la Galaţi fac parte CS Năvodari, Stejarul Buzău – revenită în competiţie după ce a declarat forfeit la partidele de la Arad din motive financiare şi a fost penalizată, CSU AV Arad şi Sportul Studenţesc – formaţie din Divizia A (liga a treia a rugbyului românesc) înscrisă pentru a completa un număr par de echipe în CNR 7.

Echipele din Superligă abandonează pe rând din Cupa Regelui

În aceeaşi perioadă în care formaţiile din Divizia Naţională de Seniori (al doilea eşalon valoric) au programate turneele din Campionatul Naţional de Rugby în 7, cele din Superliga Naţională CEC Bank joacă – sau ar trebui să joace în Cupa Regelui, competiţie ajunsă anul acesta la a treia ediţie.

Însă dacă din CNR 7 absentează doar CS Mănăştur dintre echipele din DNS, Cupa Regelui a ajuns să ia startul doar cu cinci din cele opt participante în Superligă. CSM Politehnica Iaşi nici nu s-a înscris, iar Bucovina Suceava s-a retras cu trei zile înainte de primul meci, ambele din motive financiare. Exemplul lor a fost urmat chiar înainte de prima zi a turneului play-off de CSM Bucureşti, motivul invocat fiind cel că “echipa are nevoie de mai mult timp pentru înregistrarea contractelor sportivilor noi şi implicit licenţierea lor pentru această competiţie”.

În aceste condiţii, din cele trei partide programate săptămâna trecută s-a jucat doar una, SCM Timişoara – CSA Steaua Bucureşti 22 – 16, alte două fiind anulate: CSM Baia Mare – CSM Bucureşti din play-off şi CS Universitatea Cluj – CSM Bucovina Suceava din play-out. Sâmbăta aceasta se vor juca două meciuri, SCM Timişoara – CSM Baia Mare (play-off) şi CS Dinamo Bucureşti – CS Universitatea Cluj (play-out), întâlnirea CSA Steaua Bucureşti – CSM Bucureşti fiind anulată.

Programul etapei a doua din CNR 7
Grupa A
ora 10: RC Bârlad – CS Tomitanii
ora 10.30: Ştiinţa Petroşani – RCM Galaţi
ora 11: CS Tomitanii – RCM Galaţi
ora 11.30: RC Bârlad – Ştiinţa Petroşani
ora 16.30: Ştiinţa Petroşani – CS Tomitanii
ora 17: RCM Galaţi  – RC Bârlad

Grupa B
ora 10.15: CS Năvodari – Stejarul Buzău
ora 10.45: CSU AV Arad – Sportul Studenţesc
ora 11.15: Stejarul Buzău – Sportul Studenţesc
ora 11.45: CS Năvodari – CSU AV Arad
ora 16.45: CSU AV Arad – Stejarul Buzau
ora 17.15: Sportul Studenţesc – CS Năvodari

Partide de clasament
ora 17.30: finala locurilor 7 – 8 / 4A – 4B
ora 17.45: finala locurilor 5 – 6 / 3A – 3B
ora 18: finala locurilor 3 – 4 / 2A – 2B
ora 18.15: finala locurilor 1 – 2 / 1A – 1B

Clasamentul general al CNR 7

 1. RC Bârlad 33 puncte (eseveraj +63)
 2. CS Năvodari 26 p (+ 18)
  3. Ştiinţa Petroşani 25 p (+ 40)
  4. CSU AV Arad 20 p (- 4)
  5. RCM Galaţi 19 p (+ 1)
  6. Sportul Studenţesc 12 p (- 70)
  7. CS Tomitanii 9 p (- 28)
  8. Stejarul Buzău – 4 p (- 20) (pentru neprezentare)

Regulamentul de desfăşurare al CNR 7

Un meci are două reprize a câte 7 minute, cu un minut pauză între ele. Se alcătuiesc două grupe, unde se joacă sistem fiecare cu fiecare. Se întocmeşte un clasament intermediar pe baza căruia se stabileşte prezenţa echipelor în meciurile de clasament pentru locurile 1 – 2, 3 – 4, 5 – 6 şi 7 – 8.

Pe lângă punctele acumulate în urma jocurilor, echipelor li se acordă şi puncte bonus în clasamentul general conform clasării de la fiecare turneu. Clasamentul general se alcătuieşte prin cumulul punctelor obţinute, la care se adaugă punctele bonus după cum urmează:

locul 1 – 21 p

locul 2 – 18 p

locul 3 – 15 p

locul 4 – 12 p

locul 5 – 9 p

locul 6 – 6 p

locul 7 – 3 p

locul 8 – 0 p

Tags