glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Ştiinţa Petroşani a încheiat pe locul 2 turul de campionat

Ştiinţa Petroşani a cedat meciul de pe teren propriu din ultima etapă a turului Diviziei Naţionale de Seniori la rugby, fiind învinsă la limită, scor 8 – 12, de către ocupanta locului trei în campionat, Stejarul Buzău. De înfrângerea petroşănenilor au profitat cei de la CS Năvodari, învingători clar în celălalt derby al rundei în faţa Bucovinei Suceava. Echipa de la malul mării s-a distanţat astfel la şapte puncte în clasament în faţa Ştiinţei, care a terminat turul pe poziţia secundă, indiferent de rezultatele celor două restanţe rămase de disputat.

Un eseu marcat nu a fost suficient

Partida de la Petroşani a fost una extrem de disputată, aşa cum o arată şi scorul final. Oaspeţii, conduşi de pe bancă de fostul internaţional Costică Merşoiu, au punctat doar din lovituri de pedeapsă, patru la număr, transformate de mijlocaşul la deschidere Teodor Niţu. Buzoienii au condus cu 9 – 3, moment în care centrul de treisferturi al gazdelor Florin Tandea a marcat singurul eseu al întâlnirii (netransformat din păcate) şi a redus diferenţa la 8 – 9. Până la finalul meciului cei care au punctat au fost tot cei de la Stejarul, prin acelaşi Niţu, tot dintr-o penalitate şi astfel Ştiinţa a trebuit să se mulţumească doar cu bonusul defensiv acordat pentru o diferenţă mai mică de şapte puncte în meci şi s-a îndepărtat de liderul Năvodari (în fapt, echipă alcătuită din foşti jucători ai Farului Constanţa, după desfiinţarea acelei formaţii de tradiţie în rugbyul românesc).

Două rezultate scontate şi o surpriză

CS Năvodari a primit pe teren propriu vizita Bucovinei Suceava, aflată pe locul 3 în clasament înaintea acestei etape. A fost însă un derby doar pe hârtie, ocupanta locului întâi impunându-se după un joc fără istoric, scor 32 – 0, cele şase eseuri marcate aducându-le gazdelor şi punctul bonus ofensiv.

Un alt rezultat aşteptat a fost şi victoria Bârladului la Galaţi, Municipalul din localitate fiind doar o umbră a puternicei formaţii din sezonul trecut. Bârlădenii au reuşit trei eseuri, toate transformate, faţă de cele două ale gazdelor, transformate şi ele, astfel că oaspeţii s-au apropiat la doar două puncte de podiumul Diviziei Naţionale.

În fine, surpriza etapei s-a consemnat pe terenul celor din Mănăştur, unde “lanterna” campionatului şi-a trecut în cont primele puncte din actuala stagiune după succesul cu 14 – 7 în faţa celor de la CSUAV Arad. Un eseu şi trei lovituri de pedeapsă ale foarte tinerei echipe clujene au fost suficiente pentru a aduce victoria, oaspeţii reuşind doar un eseu transformat.

ŞTIINŢA: 15. Chiriac – 14. Zaharescu (cpt), 13. Nastasie, 12. Tandea, 11. Cucoş – 10. Borz, 9. Mihalachi – 7. B. Pîrvu, 8. Popescu, 6. Dan – 5. Barbu, 4. Sofian – 3. Dumbravă, 2. Popovici, 1. Popa.

Rezerve: 16. Ivan, 17. Biro, 18. Ciule, 19. L. Pîrvu, 20. Coge, 21. Năstase, 22. Chiţa, 23. Lupu. Antrenor Emil Drumea.

Tags