glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Ştiinţa Petroşani a încheiat ieri parcursul din Cupa României

La sfârşitul săptămânii trecute, Ştiinţa Petroşani a susţinut o întâlnire decisivă în tentativa de a ocupa poziţia secundă în Seria Roşie a celei de-a doua grupe valorice a Cupei României.

Adversara sa, CSU AV Arad, ţintea acelaşi loc 2, în condiţiile în care câştigătoarea seriei era cunoscută deja, ea fiind Rugby Club Stejarul Buzău. Finalmente petroşănenii s-au impus cu 36 – 31, la capătul unui meci spectaculos, aşa cum arată şi scorul, cu multe eseuri şi cu răsturnări de situaţie.

Şase eseuri pentru Ştiinţa

Formaţia din Petroşani, deţinătoarea titlului în Divizia Naţională de Seniori, a început în forţă partida de pe teren propriu şi a condus la un moment dat cu 21 – 0, graţie încercărilor reuşite de Mirel Popescu, Adrian Mihalache şi Florin Tandea, toate transformate de Florin Tandea. Arădenii au avut o tresărire de orgoliu şi au reuşit să egaleze la începutul părţii secunde, ba chiar au preluat conducerea, însă finalul a aparţinut tot Ştiinţei. Alte trei eseuri semnate de Florin Tandea, Mirel Popescu şi Daniel Cojocaru au decis învingătoarea, ultima încercare a partidei reuşită de oaspeţi reuşind doar să strângă scorul şi să aducă arădenilor punctul bonus defensiv.

În celălalt meci al rundei, Stejarul Buzău a învins în deplasare pe CS Mănăştur cu 38 – 5 şi a câştigat Seria Roşie cu maximum de victorii, 6 din 6 meciuri. Buzoienii vor susţine un meci de baraj cu CS Năvodari, învingătoarea din Seria Albastră, pentru a desemna câştigătoarea Grupei a doua valorice din Cupa României, care va evolua în faza a doua a competiţiei alături de echipele din Superliga Naţională.

Ieri după amiază s-a disputat şi partida restanţă Ştiinţa Petroşani – CS Mănăştur. În meciul tur petroşănenii s-au impus la Cluj cu 12 – 9.

Clasamentul Seriei Roşii:

  1. RC Stejarul Buzău 6 6   0   0   194 – 44   28
  2. CSU AV Arad 6 2   0   4   84 – 119   10
  3. Ştiinţa Petroşani 5 2   0   3   86 – 149   9
  4. CS Mănăştur 5 1   0   4   68 – 120   5
Tags