glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Ştiinţa Petroşani e în căutarea primei victorii în Divizia Naţională

După un egal în prima etapă, 19 – 19 pe teren propriu cu Rugby Club Bârlad, şi o înfrângere în runda precedentă, 15 – 36 la Galaţi cu RC Municipal, Ştiinţa Petroşani întâlneşte acasă, sâmbătă, de la ora 14, pe CS Universitatea Aurel Vlaicu Arad. Este un adversar în faţa căruia echipa petroşăneană are toate şansele să obţină prima sa victorie din sezonul 2017 – 2018 al Diviziei Naţionale de Seniori (DNS) la Rugby.

Ştiinţa ocupă în prezent locul 5 în DNS, cu două puncte, la egalitate cu locul 4, RC Bârlad. CSU AV Arad se află pe ultima poziţie a clasamentului (asta dacă ţinem cont că nou promovata Tomitanii Constanţa încă nu a jucat nici un meci), cu zero puncte după două etape. Echipa din Arad a pierdut până acum la Năvodari la scor, 7 – 79, şi acasă cu Gloria Buzău, 17 – 36. În ediţia precedentă de campionat ambele întâlniri directe cu arădenii au revenit rugbyştilor de la Ştiinţa, 25 – 15 în tur la Arad şi 38 – 0 în retur la Petroşani.

Două meciuri echilibrate şi două cu favorite clare în runda a treia

Alături de meciul de la Petroşani dintre Ştiinţa şi CSU AV Arad se mai joacă sâmbătă şi celelalte trei partide ale etapei cu numărul trei din Divizia Naţională. Va debuta în sfârşit în acest al doilea eşalon şi Tomitanii Constanţa, care a avut primele două meciuri din campionat amânate. Misiunea constănţenilor este însă una aproape imposibilă, pentru că întâlnesc în deplasare liderul CS Năvodari, marea favorită a competiţiei din acest an. Aceasta şi-a zdrobit până acum adversarii întâlniţi: după acel 79 – 7 cu Arad a urmat un 47 – 29 la Suceava cu Bucovina, nimeni alta decât deţinătoarea titlului în DNS, astfel încât e mare favorită şi în acest meci.

Celelalte două întâlniri ale etapei pleacă însă de pe cu totul alte coordonate. La Buzău se întâlnesc Gloria din localitate (locul 2, cu zece puncte) şi campioana Bucovina Suceava (locul 6, zero puncte, dar dintr-un singur meci disputat, cel cu Năvodari). La Bârlad, Rugby Club din localitate (locul 4, două puncte) joacă în compania lui RC Municipal Galaţi (locul 3, cinci puncte). Ambele partide sunt deschise oricărui deznodământ, prin prisma valorilor echilibrate ale loturilor.