glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Ştiinţa Petroşani a cedat acasă cu Tomitanii şi rămâne pe locul 4

Etapa a şasea, penultima a turului, din Divizia Naţională de Seniori la rugby a oferit dispute extrem de echilibrate – au fost trei bonusuri defensive pentru diferenţe de scor mai mici de şapte puncte – şi care s-au încheiat cu rezultate destul de surprinzătoare.

Din păcate, Ştiinţa a ratat o victorie care ar fi putut-o aduce chiar pe podium (dacă obţinea şi bonusul ofensiv) sau în orice caz în apropierea acestuia, fiind învinsă la Petroşani de nou promovata Tomitanii Constanţa, care are o evoluţie mult peste aşteptări în acest sezon. Constănţenii s-au impus cu 26 – 15, 14 – 3 la pauză, raportul eseurile fiindu-le favorabil cu 4 – 2, cele ale gazdelor aparţinându-le lui Dragoş Lucan şi Marian Nastasiei, completate de o transformare şi o penalitate reuşite de Florin Tandea.

Trei echipe la egalitate de puncte şi schimbare de lider

Într-una din celelalte partide ale rundei, CS Năvodari a trecut cu mari emoţii la Galaţi de RC Municipal. Gazdele conduceau la un moment dat cu 11 – 8, însă Ignea a adus victoria oaspeţilor transformând două lovituri de penalitate pentru un 14 – 11 muncit. Cu acest succes vicecampioana ediţiei precedente a DNS trece pe primul loc în clasament, profitând şi de eşecul fostului lider Gloria Buzău, învins la Bârlad cu 31 – 25. Este a doua înfrângere consecutivă pentru buzoieni, după startul lansat avut în campionat, cu patru victorii în primele tot atâtea etape.

CS Universitatea Aurel Vlaicu Arad a obţinut prima sa victorie din acest sezon, învingând deţinătoarea titlului Diviziei Naţionale, Bucovina Suceava, cu 21 – 19, aceasta fiind o palidă umbră a echipei din sezonul trecut.

În urma acestor rezultate trei echipe sunt la egalitate de puncte, câte 20, pe primele trei locuri din campionat, departajate de esaveraj: CS Năvodari + 85, RC Bârlad + 55 (un joc mai puţin disputat) şi Gloria Buzău + 26. Le urmează în clasament pe locurile 4 şi 5 Ştiinţa Petroşani şi Tomitanii Constanţa (două jocuri mai puţin) cu câte 15 puncte, şi aici diferenţa făcând-o esaverajul, + 38 Ştiinţa, + 33 Tomitanii. Locul 6 este ocupat de RCM Galaţi cu 11 puncte, iar CSUAV Arad, 3 puncte, a făcut rocada cu Bucovina Suceava, rămasă pe ultimul loc cu doar un punct.

Etapa a 6-a, rezultate 

CSUAV Arad – Bucovina Suceava 21 – 19

Ştiinţa Petroşani – Tomitanii Constanţa 15 – 26

RC Bârlad – Gloria Buzău 31 – 25

RCM Galaţi – CS Năvodari 11 – 14

Etapa viitoare

11 noiembrie

Tomitanii Constanţa – CSUAV Arad

Gloria Buzău – Ştiinţa Petroşani

CS Năvodari – RC Bârlad

12 noiembrie

Bucovina Suceava – RCM Galaţi

Loading...